Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Simen Lyse. Foto: Svein André Svendsen/NHF
Simen Lyse. Foto: Svein André Svendsen/NHF

U-gutta tapte for Sverige i åpent skandinavisk

U-gutta (LM00) forbedret forsvarsspillet sitt, men det ble tap 30-34 for Sverige i åpent skandinavisk mesterskap.

– Gutta var litt for defensive i forsvar og slapp derfor inn en del mål. Angrepsspillet er periodevis veldig bra, men det er bakover vi sliter, sier Johnny Jensen i trenerteamet til handball.no.

– Det ble bedre i 2. omgang. Da spilte vi uavgjort mot dem. Vi la ut i 5:1 og fikk litt mer tak på dem og fikk flere redninger. Vi kom aldri nærmere enn tre mål, og da vi hadde sjansen brente vi sjansene våre. Det ble litt unøyaktighet da vi skulle sette ballen i mål, og den svenske målvakten sto godt.

Dessverre ble William Fiala Gjermundnes skadet i 1. omgang og kunne ikke fortsette.

– Vi har flere gode spillere. Simen Lyse er en stabil og god spiller. I tillegg gjorde Viktor Norberg en god kamp. Begge linjespillerne gjorde også en fantastisk god jobb. Flere og flere melder seg på og det er bra, sier Jensen.

Nå må laget bruke tiden på samling til å trene, det er fortsatt fokus på forsvarsspill frem til de drar til mesterskap. Det er naturlig nok også fokus mot Danmark søndag.

VM spilles 6.–18. august.

FAKTA
Scandinavian Open, menn U19
Norge–Sverige 30-34 (14-18)

Skanderborg, Danmark
100 tilskuere
Mål Norge: Simen Ulstad Lyse (Charlottenlund) 7, Viktor Petersen Norberg (Sandefjord) 5, Kristian Hübert Larsen (Tjølling) 5, Tollef Oskar Lindqvist (Falk) 3, Victor Sprus Helsinghof (Ski) 3, Mads Falck Rekstad (Haslum) 2, Jonas Myreng Elverhøy (Elverum) 2, Ola Hoftun Lillelien (HK-72 Sande) 1, Magnus Langeland (Sandefjord) 1, William Fiala Gjermundnes (ØIF Arendal) 1. Øvrige norske spillere: Eskil Dahl Reitan (Charlottenlund), André Bergsholm Kristensen (ØIF Arendal), Kasper Sjursen Syversen (Fjellhammer), Thomas Langerud Kristoffersen (Haslum), Kristoffer Raastad-Hoel (Drammen).
Toppscorer Sverige: Isac Wallin 9.
Utvisninger: Norge 3x2 min., Sverige 3x2 min.

Mer om U-gutta (LM00)