Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Viktor Norberg. Foto: Svein André Svendsen/NHF
Viktor Norberg. Foto: Svein André Svendsen/NHF

U-gutta startet med seier i åpent skandinavisk

Det ble seier 36-32 over Portugal for de norske U-gutta i den første kampen i åpent skandinavisk mesterskap.

– Vi spilte en veldig god angrepshåndball i 1. omgang, men henger ikke helt med i forsvar. Vi gjør for mange feil bakover. Heldigvis scoret vi nok mål, så det ble ikke noe stort problem i denne kampen, sier Johnny Jensen i trenerteamet til handball.no.

Han forteller at gutta så å si hadde grei kontroll i hele kampen.

– Vi fikk byttet mye, så alle fikk spille. Det var veldig bra, men vi må jobbe videre med å forbedre forsvaret. Mot Sverige (lørdag) og Danmark (søndag) blir det viktig, for de er mye bedre i angrepsspillet enn Portugal.

Victor Norberg spilte en veldig god kamp. – Han er ekstremt viktig for oss. Flere andre viste seg også frem, som William Fiala Gjermundnes og Simen Ulstad Lyse, som er sikre spillere som ikke gjør så mye feil. Vi er avhengig av at de er på topp og mot Danmark må forsvaret fungere bedre, sier han.

Scandinavian Open er oppkjøring til U-VM 6.–18. august.

FAKTA
Scandinavian Open, menn U19
Norge–Portugal 36-32 (22-15)  

Arena Fælleden, Skanderborg, Danmark
102 tilskuere
Mål Norge: Viktor Petersen Norberg (Sandefjord) 8, Ola Hoftun Lillelien (HK-72 Sande) 5, Jonas Myreng Elverhøy (Elverum) 4, Simen Ulstad Lyse (Charlottenlund) 4, William Fiala Gjermundnes (ØIF Arendal) 4, Mads Falck Rekstad (Haslum) 3, Victor Sprus Helsinghof (Ski) 3, Tollef Oskar Lindqvist (Falk) 2, Kristian Hübert Larsen (Tjølling) 1, Magnus Langeland (Sandefjord) 1, Kristoffer Raastad-Hoel (Drammen) 1. Øvrige norske spillere: Eskil Dahl Reitan (Charlottenlund), Birk Hermann Inselseth (Sandefjord), André Bergsholm Kristensen (ØIF Arendal), Kasper Sjursen Syversen (Fjellhammer), Thomas Langerud Kristoffersen (Haslum).
Utvisninger: Norge 2x2 min., Portugal 5x2 min.

Mer om U-gutta (LM00)