Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Storseier mot "Søta bror"

Åpningsnerver til tross - Juniorjentene (LK00) tok hjem den første seieren i EM, og vant hele 33-16 over Sverige.

Det ble en litt treg start fra begge lag, i Audi Arena Györ, i det som var begge lags første EM-kamp.

Etter 6 minutter var stillingen 2-1 i norsk favør, mens det etter ni minutter sto 4-3. Så våknet Norge til live, og omgangens siste 20 minutter bød på intet mindre enn 16 norske scoringer, mot Sveriges 6. Til pause var altså stillingen 21-9 til Norge.

I løpet av andre omgangs to første minutter satte Norge ytterligere to scoringer, før Sverige satte to på rappen.
Norges ledelse var imidlertid aldri truet, og de norske juniorjentene vant til slutt komfortabelt 33-16.

Trener Sissel Nygård Pedersen var godt fornøyd etter kampslutt:
- Det er deilig å være ferdig med åpningskampen! Det var litt nerver fra start, men så løsnet det virkelig. Det var god laginnsats i dag, vi holdt intensiteten oppe uansett hvem som var på banen, og et solid forsvar hjalp Hanne Ramsøskar Sagvold bakerst.
I morgen møter vi Portugal, et lag det er lenge siden vi har sett og møtt, så det er vi spent på.

Norges neste kamp spilles fredag klokka 1430, og du kan streame kampen på mesterskapets nettsider.

FAKTA
Junior-EM - kvinner
Norge - Sverige 33-16 (21-9)
Audi Arena Györ, Györ, Ungarn
Antall tilskuere: 150
Norges målscorere og lag: Christine Karlsen Alver 9 (Fana IL), Live Rushfeldt Deila 5 (Fredrikstad Bkl) (kåret til banens beste spiller), Rikke Øyerhamn 4 (Tertnes Elite), Henrikke Hauge Kjølholdt 4 (Fyllingen HB), Marthine Svendsberget 2 (Aker Topphåndball), Tuva Ulsaker Høve 2 (Byåsen IL), Kaja Haugseng 2 (Sola HK), Marte Juuhl Svensson 2 (Rælingen HK), Ane Cecilie Høgset 2 (Aker Topphåndball), Lorin Sendi (Oppsal IF) 1, Eli Skogstrand Smørgrav (Sandefjord TIF), Emma Holtet (Rælingen HK), Eva Erdal Moen (Tertnes HB Elite), Marie Kristine Rokkones Hansen (Byåsen IL), Benedikte Kalstad Hernes (Fyllingen HB), Hanne Ramsøskar Sagvold (Byåsen IL).
Sveriges toppscorer: Maja Fredén - 4.
Utvisninger: Norge 6x2 minutter, Sverige 7x2 minutter.