Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

De norske guttene jublet for sine første medaljer i EM. Foto: Uros Hocevar, Kolektiff/EHF
De norske guttene jublet for sine første medaljer i EM. Foto: Uros Hocevar, Kolektiff/EHF

Sølv i historisk EM-finale for Beachgutta

Danmark tok begge gullmedaljene i EM Beach. Norge tapte herrefinalen 0-2 i polske Stare Jabłonki.

Beachgutta ble historiske i EM i Polen. Tidligere har det stoppet i kvartfinalen. Dette var lagets første finale, og laget er for første gang kvalifisert til VM.

– Vi har prestert over all forventning, flere av spillerne hadde aldri vært med i mesterskap tidligere. Vi var egentlig her for å lære, men samtidig gjøre det så bra som mulig. Vi hadde sett i en del treningskamper at vi kunne fighte med de beste, sier trener Anders Pettersen til handball.no

Tredjeplassen i mesterskapet gikk til Ungarn, som beseiret Russland i bronsefinalen.

Danmark vant første sett 25-18. I begynnelsen av det andre fungerte det norske angrepet mye bedre og nordmennene holdt følge med danskene. Fire minutter igjen av andre sett var Norge for første gang i finalen foran på måltavla, men danskene kom tilbake.

De siste minuttene av finalen var det danskene som satte skuddene best og kunne innkassere EM-gullet.

Norges toppscorer i EM, linjespiller Kristoffer Henriksen, måtte stå over finalen etter direkte rødt kort i semifinalen.

– Å komme til finale var helt fantastisk, rett og slett. Det var synd at han som ble kåret til turneringens beste spiller måtte stå over finalen. Hadde vi hatt med ham, kunne vi gikk dem skikkelig kamp, sier han.

FAKTA
EM Beach herrer, finale
Danmark–Norge 2-0 (25-18, 19-16)
Stare Jabłonki, Polen
2000 tilskuere
Målpoeng Norge: Chris Inglingstad 12, Christian Daviknes 10, Tobias Glemming 6, Fredrik Svendsen 4, Simen Westby Johansen 2. Øvrige norske spillere: Håkon Økern, Sondre Gjerdalen, Chris Gulliksen, Stian Russeltvedt, Marius Relte.

Mer om Beachgutta

20190707-LMB-EM-Jørstad,-Ole.jpgEHF-styremedlem Ole Jørstad holdt takketeale og deltok i premieseremonien i Polen. Foto: Uros Hocevar, Kolektiff/EHF