Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Håndballpresident Kåre Geir Lio mottok prisen sammen med 1. visepresident Bente Aksnes.
Håndballpresident Kåre Geir Lio mottok prisen sammen med 1. visepresident Bente Aksnes.

NHF fikk utviklingspris på IHF-kongressen

Norges Håndballforbund mottok onsdag presidentens utviklingspris på IHF-kongressen i Gøteborg.

Den 37. kongressen ble holdt i Gøteborg i forbindelse med 50-årsjubiléet for Partille Cup, verdens største yngreturnering.

IHF-president Dr. Hassan Moustafa delte ut to priser. Cuba mottok prisen for fremvoksende forbund, mens Norge altså mottok utviklingsprisen.

– Denne prisen er en anerkjennelse for at vi i norsk håndball har vært i front på utviklingssida både i eget land, men også i forhold til IHFs opplærings- og utviklingsprogram og i forhold til andre land, sier håndballpresident Kåre Geir Lio.

Han mottok prisen sammen med 1. visepresident Bente Aksnes.

– Det var overraskende og moro at vi mottok denne prisen. Det er fint å bli anerkjent som en som bidrar til andres vekst og utvikling.

Det siste prosjektet håndballforbundet får veldig mye anerkjennelse for er samarbeidet med Kina, som har pågått i halvannet år.

– Ansattapparatet, med generalsekretæren og ledelsen i spill og trening og begge landslagsledelsene har i mange år vært veldig flinke å sette det faglige og utviklingsmessige høyt på agendaen. Dette er en pris som går til alle som har bidratt både sentralt og regionalt, sier Lio.