Banens beste spiller, Ane Cecilie Høgset. Foto: EHF

Semifinaleklare Juniorjenter!

Etter mye om og men gjennom kampen, kunne til slutt Juniorjentene juble for semifinaleplass i EM!

Selv om det var Spania som fikk den beste starten på kampen, med to scoringer de første to minuttene, så var det etter snaut sju minutter uavgjort på 3-3. Deretter fulgte lagene hverandre til 6-6, og så 7-7, før Norge scoret de åtte (!!) neste målene. Med sju minutter igjen til pause ledet Norge 15-7, og alt så lyst ut. Men så skjedde det noe med spanjolene, og i omgangens siste minutter var det de som scoret flest mål. To tominuttere til Norge i denne perioden hjalp heller ikke på, og til pause var stillingen 16-13 til Norge.

Andre omgang er vel noe av det merkeligste man har sett i en håndballkamp på lang tid. Omgangen var preget av mange tekniske feil, hele sju tominuttere og mange bomskudd.
Det tok mange minutter mellom hver norske scoring, og de siste 15 minutte satte Norge bare to mål. Sju scoringer satt mellom stengene totalt i omgangen.
Godt var det da at de hadde med seg en tremålsledelse fra første omgang, og at Spania heller ikke scoret mer enn åtte mål.

Til slutt kunne de norske jentene altså strekke hendene høyt over hodet og juble for seier, 23-21.

Trener Knut Ove Joa ringte med jublende foreldre i bakgrunnen etter kampslutt:
- Ja, vi får jubel her når vi kommer ut, det er så mange foreldre her, så det er veldig stas!
Vi syns vi kom bra i gang i kampen i dag, og hadde god kontroll. Så ble vi nok tatt litt av nerver, og slipper dem for nært innpå til pause. I andre omgang så vi at vi klarte å stå i mot, selv om det ble litt hett en periode. Det står respekt av at vi klarte å holde avstand, selv med alt som skjedde på banen. Det viser overskudd og energi, og det skal vi ta med oss videre!

To nye, viktige poeng til Norge altså, som med det endte på andreplass i hovedrundegruppa bak Ungarn.
Det igjen, betyr at Norge er klare for semifinale! Den spilles fredag kveld og motstander blir Nederland. Foreløpig klokkeslett for kampen er kl 2030, og du kan streame den på mesterskapets nettsider.

Knut Ove Joa hadde følgende å si om semifinalen:
- Nå møter vi Nederland i semifinalen, men det har vi ikke gjort oss så mange tanker om enda. Først og fremst gleder vi oss veldig over at vi har kommet til semifinalen, med en litt nykomponert tropp med flere debutanter. Vi har hatt fokus på ett trappetrinn av gangen - ett mål, én kamp av gangen, og neste trappetrinn nå er semifinale. Det blir først og fremst veldig moro!

Junior-EM - kvinner
Norge - Spania 23-21 (16-13)
Audi Arena Györ, Györ, Ungarn
Antall tilskuere: 150
Norges målscorere og lag: Christine Karlsen Alver (Fana IL) 6, Tuva Ulsaker Høve (Byåsen IL) 5, Rikke Øyerhamn (Tertnes Elite) 4, Ane Cecilie Høgset (Aker Topphåndball) 3 (kåret til kampens beste spiller), Live Rushfeldt Deila (Fredrikstad Bkl) 2, Eva Erdal Moen (Tertnes HB Elite) 2, Kaja Haugseng (Sola HK) 1, Eli Skogstrand Smørgrav (Sandefjord TIF), Marthine Svendsberget (Aker Topphåndball), Henrikke Hauge Kjølholdt (Fyllingen HB), Marte Juuhl Svensson (Rælingen HK), Emma Holtet (Rælingen HK), Marie Kristine Rokkones Hansen (Byåsen IL), Lorin Sendi (Oppsal IF), Benedikte Kalstad Hernes (Fyllingen HB), Hanne Ramsøskar Sagvold (Byåsen IL).
Spanias toppscorer: Gandia Fernandez Agusti Martinez - 4.
Utvisninger: Norge 5x2 minutter, Spania 6x2 minutter.