Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix

Korsbåndsskade for Kjerstin Boge Solås

Undersøkelser av kneskaden Kjerstin Boge Solås pådro seg lørdag har avdekket skade på fremre korsbånd.

Det opplyser Håndballjentenes landslagslege, Anne Froholdt. Kjerstin Boge Solås henvises nå til ortoped for å finne riktig tidspunkt for operasjon, men må uansett belage seg på en rehabiliteringsperiode på 9-12 måneder.

– Jeg var egentlig forberedt på omfanget fra det øyeblikket skaden oppsto, så jeg forventet hele veien at dette skulle bli utfallet av undersøkelsene, sier Solås.

21-åringen skiftet nylig klubb fra Tertnes til ungarske Siófok. Skaden hun pådro seg lørdag, kom da Norge spilte mot Danmark som en del av Klepp ILs 100-årsjubileum.

Dette er andre gang i karrieren at Kjerstin Boge Solås må gjennom rehabilitering som følge av avrevet korsbånd. Også i august 2017 smalt det i kneet hennes. Den gang tok det ganske nøyaktig ett år før hun var på banen i kampsammenheng igjen.

– Det er selvsagt kjipt å gå inn i en ny sesong skadet, men situasjonen er som den er. Jeg får heller rette blikket fremover og jobbe for å stille sterkest mulig når kneet er leget igjen, sier en optimistisk Solås.