Norges toppscorer, Eva Erdal Moen.

Juniorjentenes første tap

Norge tapte 24-28 for Ungarn i første hovedrundekamp i junior-EM tirsdag kveld.

Både Norge og Ungarn var hittil ubeseirede i mesterskapet, da de tirsdag kveld møttes i første kamp i hovedrunden.
Ungarn hadde i sin gruppe tidligere beseiret Montenegro, Østerrike og Spania, mens Norge som kjent vant sine tre innledende kamper mot Sverige, Portugal og Romania.

Norge hang med til 13 minutter hadde gått, og var sågar oppe i en firemålsledelse på stillingen 5-9. Så satte Ungarn de tre neste målene, før Norge fikk to utvisninger på rad. Dermed sto det "plutselig" 9-9 og så 10-9 i ungarsk favør, før Norge tok time out.
Det hjalp imidlertid ikke så veldig, og Ungarn beholdt ledelsen ut omgangen. Til pause var det Ungarn som var fire mål foran, på stillingen 16-12.

I andre omgang scoret Norge det første målet, og klarte i løpet av de første fem minuttene å jobbe seg opp til bare to mål bak Ungarn.
Nærmere kom de imidlertid aldri, og på det meste var ungarerne hele åtte mål foran.
Norge fikk imildertid den beste avslutningen, og på de siste syv minuttene fikk Ungarn bare satt ett mål, mens Norge scoret fem. Det pyntet noe på resultatet, som til slutt ble 28-24 til Ungarn.

Vertsnasjonen er dermed fortsatt ubeseiret i EM, mens Norge måtte gå på sitt første tap.
Det venter imidlertid nye sjanser i morgen, onsdag, da Spania er Norges motstander. Den kampen begynner klokka 2030, og du kan streame den på  mesterskapets nettsider.