Thomas Boilesen.

Juniorgutta skal spille om 7. plass i junior-VM

Det ble til slutt tap 34-40 for Danmark i den første kampen i plasseringsspillet i VM for Juniorgutta.

Etter en jevnspilt og målrik kamp mot Danmark, var det våre naboer i sør som var mest effektive i sluttminuttene av de to lagene som røk ut av tittelkampen i kvartfinalen.

Fra kampstart vekslet lagene på å ha ledelsen, men fra 14-14 etter 22 minutters spill fikk Norge et lite overtak i målprotokollen og var på det meste fire mål foran inn mot pause. Det var også differansen halvveis.

Sju minutter ut i 2. omgang hadde danskene hentet inn ledelsen og det sto 24-24. Norge kom seg nok en gang fire mål foran, men 30-26 ble 30-30 på tre minutter.

Seks minutter før slutt sto det likt 34-34, men da maktet ikke Norge lenger å score og klarte ikke å hindre danskene, som scoret like mange mål som det var minutter igjen av kampen og de norske gutta måtte se at danskene nådde 40-tallet på tavla.

Dermed blir det kamp om 7. plass som skal avslutte mesterskapet. Norge møter Tunisia i siste kamp søndag kl. 09.00.

Junior-VM menn, plasseringsspill
Norge–Danmark 34-40 (22-18)
Pavillon Municipal de Deportes de Pontevedra, Pontevedra, Spania
200 tilskuere
Mål Norge: Thomas Horneland Boilesen (Drammen) 8, Simen Holand Pettersen (Elverum) 7, Alexander Mitrovic (Elverum) 6, Sindre Heldal (Nærbø) 3, Leander Myklebust Seime (FyllingenBergen) 3, Tord Aksnes Lode (Nærbø) 2, Ole Nærland (Nærbø) 1, Felix Abrahamsen Lunde (Haslum) 1, Sander Løvlie Simonsen (ØIF Arendal) 1, Rassin Haugseng (Nærbø) 1, Emil Kheri Imsgard (Elverum) 1. Øvrige norske spillere: Robin Paulsen Haug (Skjern), Tord Haugseng (Nærbø), Andreas Horst Haugseng (Nærbø), August Storbugt (Sarpsborg), Vetle Rønningen (Bietigheim).
Toppscorer Danmark: Mathias Gidsel 9.
Utvisninger: Norge 2x2 min., Danmark 4x2 min.