Norges toppscorer, Tuva Ulsaker Høve

Jevnere match for Juniorjentene

De norske juniorjentene fikk tøffere motstand i EM, da de fredag møtte Portugal. Norge vant til slutt 30-27.

Kampen startet svært jevnt, og i første halvdel av første omgang fulgte lagene hverandre mål for mål. Etter 13 minutter sto det 7-7, men derfra og ut omgangen sa Norge takk og farvel. 7-7 ble til 7-9 til Norge i løpet av de neste to minuttene, og Portugal tok time out.
Det hjalp ikke stort, og 7-9 ble til 7-11 før Portugal scoret sitt åttende mål for kampen.
Norge lå i føringen resten av omgangen, og gikk til pause med en firemålsledelse på stillingen 14-18.

Norge holdt trykket oppe også i andre omgang, og etter seks minutter var de fem mål foran på 17-22.
Etter drøyt halvspilt andre omgang bommet Norge på en 7-meter, og dette så ut til å vekke noe i portugiserne. De scoret tre raske mål, og med 10 minutter igjen av kampen tok Norge time out på stillingen 25-26.
Én rask norsk scoring førte til portugisisk time out, og kampens avslutning ble jevnere og mer spennende enn kampforløpet så langt hadde sett ut til.
I kampens siste fem minutter ble det scoret fem mål - heldigvis tre av dem til Norge, og dermed kunne de norske jentene juble for sin andre EM-seier.

Norges neste kamp er mot Romania - den siste i det innledende gruppespillet. Den kampen spilles på søndag klokka 1430, og du kan streame den på mesterskapets nettsider.