Emil Kheri Imsgard (t.v.) og Simen Holand Pettersen fra en tidligere kamp i VM. Foto: IHF

Høydramatisk da Juniorgutta vant

Juniorgutta (LM98) er i kvartfinalen i VM etter en forrykende avslutning da Brasil ble beseiret 29-28.

Kampen svingte veldig resultatmessig. Begge lag ledet på et tidspunkt med seks mål, men ble hentet inn.

Det ble to vidt forskjellige halvdeler av 1. omgang for de norske gutta. Brasil hadde initiativet etter Norges to åpningsmål og ledet 9-3 halvveis i omgangen.

– Vi var forberedt på at Brasil var et vanskelig lag å møte. De spiller et veldig offensivt forsvar som vi hadde forberedt oss godt på, men som vi ikke lykkes helt med, sier Vidar Gjesdal i trenerteamet til handball.no.

Brassene hadde også 10-4 før de norske gutta virkelig tok tak og halverte seksmålsledelsen seks minutter før pause. To minutter før hvilen hadde de norske gutta utliknet til 12-12.

Brasil fikk ett mål til før pause. Det kunne blitt to, men en sjumeter gikk i stolpen i siste sekund.

– Plan B for oss var å ta ut målvakt og spille sju mot seks. På den måten jobbet vi oss sakte, men sikkert tilbake i kampen, sier han.

Brasilianerne fikk riktignok sitt 14. mål etter sidebytte, men så stoppet det helt en periode. Fra 13-14 gikk Norge direkte til 20-14 på sju minutter. Nå var det Norge som var foran med seks mål etter en forrykende start på omgangen!

Men da Norge var i ferd med å parkere Brasil fullstendig våknet søramerikanerne igjen og tok igjen den norske ledelsen. Norge ledet 27-23 ti minutter før slutt, men fem minutter senere sto det 27-27 og begge lag brukte lang tid for å finne neste luke.

Thomas Boilesen fikk direkte rødt kort og dramatikken steg, men det gjorde også finessene. Minuttet før slutt vartet Tord Lode opp med en flyver til Andreas Haugseng, som scoret sikkert. Brasil utliknet halvminuttet før slutt, Norge tok time out og Simen Holand Pettersen fikk ansvaret for å sende Norge til kvartfinale.

Han ble spilt opp etter planen og kunne sende alle de norske armene i været! Brasil kranglet seg til to sekunders spilletid etter den siste scoringen, men det siste langskuddet var lett match for Emil Imsgard. Hans nest siste redning i kampen, etter flyveren, var mye viktigere.

– Vi sto stabilt bra bakover og spilte veldig stabilt i begynnelsen. Underveis fikk vi mange utvisninger og vi brente mange sjanser fra 27-23. Dermed ble det tight til slutt. Vi var veldig glad for å kunne avslutte på den måten, sier Gjesdal.

Norge skal spille kvartfinale torsdag kl. 18.45 mot Egypt.

Junior-VM menn, åttedelsfinale
Norge–Brasil 29-28 (12-13)
Pavillon Municipal de Deportes de Pontevedra, Pontevedra, Spania
310 tilskuere
Mål Norge: Tord Aksnes Lode (Nærbø) 7, Andreas Horst Haugseng (Nærbø) 5, Leander Myklebust Seime (FyllingenBergen) 5, Thomas Horneland Boilesen (Drammen) 3, Ole Nærland (Nærbø) 2, Tord Haugseng (Nærbø) 2, Simen Holand Pettersen (Elverum) 2, Sander Løvlie Simonsen (ØIF Arendal) 1, Sindre Heldal (Nærbø) 1, Rassin Haugseng (Nærbø) 1. Øvrige norske spillere: Robin Paulsen Haug (Skjern), Felix Abrahamsen Lunde (Haslum), Emil Kheri Imsgard (Elverum), August Storbugt (Sarpsborg), Vetle Rønningen (Bietigheim), Alexander Mitrovic (Elverum).
Toppscorer Brasil: Guilherme Torriani 7.
Utvisninger: Norge 7x2 min. og rødt kort, Brasil 2x2 min.