Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Elisabeth Hammerstad mot Kroatia. Foto: Uros Hocevar/EHF
Elisabeth Hammerstad mot Kroatia. Foto: Uros Hocevar/EHF

God start for beachlagene i EM

Våre landslag i beachhåndball har fått en god start på årets EM med fire av fem seire!

På mesterskapets første dag har våre beachlandslag kommet svært godt i gang i sine kamper.

Kvinnelandslaget startet dagen med kamp mot Kroatia. Etter et ruskete og noe nervøs førstesett vant de norske jentene 19-18. I det andre settet viste de norske jentene bedre takter og vant settet 24-12. Dermed er EMs første 2-0-seier et faktum!

Norges toppscorer ble Katarina Ugland med 14 målpoeng.

Romania var dagens andre motstander for de norske jentene. Denne kampen styrte Norge fra start. Jentene vant det første settet 22-12 og det andre 24-10. Dermed vant de norske jentene nok engang 2-0! Norsk toppscorer i denne kampen ble Marielle Martinsen med 15 målpoeng.

Herrelandslaget startet EMs første dag med hele tre kamper. Dagens første kamp ble blåst i gang klokken 10:30 med Romania som motstander. Norge tok kommandoen fra start med godt spill og vant første sett 24-15. Vi fortsatte det gode spillet i andre sett med seier 23-17 og vant dermed kampen 2-0. Norsk toppscorer i kampen ble Kristoffer Henriksen med hele 18 målpoeng!

Dagens andre kamp for herrene mot Tyrkia ble en kamp med ujevne prestasjoner for begge lag. Norge vant første sett 23-16, mens Tyrkia tok seieren i den andre settet 34-24. Kampen endte derfor 1-1 etter to sett og kampen måtte avgjøres på shootout. Her leverte Norges målvakt Simen Westby Johansen noen svært gode redninger, og Norge vant shootouten 6-4. Norges toppscorer i kampen ble Chris Gulliksen med 16 målpoeng.

Herrene avsluttet dagen med kamp mot Tyskland, en antatt bedre motstander enn både Romania og Tyrkia. Norge var ikke helt med fra start, og havnet tidlig bakpå i første sett. Tyskland vant derfor første sett 22-14. Det andre settet ble noe jevnere, men tyskerne var best mot slutten og vant settet 22-20. Dagens siste kamp endte derfor med tap 0-2. Norges toppscorer i kampen ble Chris Andrè Bielegaard Inglingstad med 14 målpoeng.

Etter en god start for begge lagene ligger kvinnene på førsteplass i sin gruppe, mens vårt herrelandslag ligger på en god andreplass à poeng med Tyskland på førsteplass!

Onsdag er det igjen klart for nye kamper i gruppespillet.
Kvinnelandslagets kamper i morgen 3. juli:
09:00 Tyrkia–Norge (bane 3)
13:00 Norge–Nederland (bane 2)

Herrelandslagets kamper i morgen 3.juli:
15:00 Spania–Norge (bane 1)

Alle kampene kan sees LIVE på ehftv.com.