Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Øyvind Togstad er re-oppnevnt som medlem av EHF TRC, som jobber med dommerutviklingen i Europa.
Øyvind Togstad er re-oppnevnt som medlem av EHF TRC, som jobber med dommerutviklingen i Europa.

Dommer- og delegat-oppdrag i sommer

Flere av våre dommerpar og delegater har spennende oppdrag foran seg i forskjellige mesterskap i sommer.

Øyvind Togstad er medlem av EHFs dommerkomité, EHF-lektor og EHF-delegat. Han er nominert til kvinnenes U19-mesterskap i Bulgaria 13.–21. juli. Mesterskapet spilles i Varna, der han skal være faglig ansvarlig og leder av mesterskapet.

Togstad er også re-oppnevnt som medlem av EHF TRC for to nye år.

– Det var en av de enkleste beslutningene i dagens styremøte, sier Ole R. Jørstad.

– Øyvind og resten av TRC jobber godt med dommerutviklingen i Europa, sier han.

Per Morten Sødal er nominert av IHF som lektor og delegat til VM for menn U21 i Spania 16.–28. juli. Han skal i forkant av mesterskapet forelese for dommere og delegater og under mesterskapet være delegat eller dommerutvikler. Det blir lange dager med kamper, dommermøter og videoredigering.

Mesterskapet spilles i to byer som ligger mot grensen til Portugal, Pontevedra og Vigo.  

Tim-Nicolay Fjellvang og Christoffer Fjeldskår er nominert av EHF til EHF Young Referee Course i åpent tysk mesterskap for ungdom i Düsseldorf 19.–21. august.

Dette er det første mesterskapet paret deltar på etter påmelding som EHF YP-dommere. YP er EHFs utviklingsprogram for unge talentfulle dommere inn på den internasjonale arenaen.

Paret har tidligere dømt i flere yngremesterskap i NHF-regi og er med i NHFs dommerutviklingsgruppe Prosjekt Elite, som har som mål å lage meget gode nasjonale dommere og rekruttere inn mot den internasjonale arena, under ledelse av Rune Kristiansen og Erlend Aam.

Eskil Braseth og Leif A. Sundet er nominert til kvinnenes U19-mesterskap i Litauen 15.–21. juli. Paret har de siste sesongene vært ute i yngremesterskap med stort hell. Mesterskapet spilles i Klaipedal.

Ane Duun Strømsborg og Marte Leveraas er EHF YRP-dommere som debuterte internasjonalt i påsken under Praha Cup 2019 med meget gode tilbakemeldinger. De er et av våre dommerpar i Prosjekt Elite.

Håkon Aksdal og Eivind Holager er også med i EHF YRP og debuterer i Gøteborg til uken under European Open for menn U17.

Mads Fremstad og Markus Pedersen er EHF-dommere og skal debuterer under EM for kvinner U19 i juli i Ungarn. Det viser at paret har levert internasjonalt når de etter ett år blir nominert til mesterskap.

Rune Kristiansen ble i mai nominert som EHF-delegat. Han er fra tidligere oppnevnt som IHF- lektor. Han debuterer i august som IHF delegat under VM for menn U19 år i Nord-Makedonia.

NHF ønsker dommere og delegater lykke til med sommerens nominasjoner.