Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Ingvild Bakkerud. Foto: NTB scanpix
Ingvild Bakkerud. Foto: NTB scanpix

Danmark vant jubileumskampen

Norge tapte 24-28 for Danmark i jubileumskampen på Jæren. En vond kneskade gjorde kvelden ekstra dyster.

Den siste uka har Håndballjentene vært samlet på Jæren, for å gjennomføre en viktig oppkjøringssamling fire måneder før avreise til VM-nasjonen Japan. Med enkelte unntak har landslagssjef Thorir Hergeirsson fått med seg flere av sine viktigste spillere til det som i det store og hele var en oppløftende og verdifull samling. Uka ble avsluttet med jubileumskamp mot Danmark, som et høydepunkt i Klepp ILs 100-årsjubileum.

Emilie Hegh Arntzen ble Norges toppscorer med sju mål. Danskene ledet med 11-10 til pause, og mot slutten av oppgjøret var det klart at de rykket ytterligere fra. Sluttresultatet ble 28-24 til gjestene, i oppgjøret som ikke teller som offisiell landskamp i statistikkene.

Et ekstra skår i gleden denne kvelden kom da skadeforfulgte Kjerstin Boge Solås pådro seg en smertefull kneskade i andre omgang.  

– Hun fikk en smell i kneet. Vi vet foreløpig ikke hva det er. Hun blir utredet videre i løpet av neste uke, sier landslagets fysioterapeut Nina A. Markussen, ifølge aftenbladet.no.

PS! Landslagets neste samling er også i Rogaland. Da skal Håndballjentenes VM-oppkjøring arrangeres i DNB Arena, med Argentina, Brasil og Japan som motstandere 26.-29. september. Info om billetter etc. finner du her!

FAKTA
Jubileumskamp (uoffisiell landskamp)
Norge-Danmark 24-28 (10-11)
Nye Loen, Nærbø
Norges målscorere: Emilie Hegh Arntzen 7, Ingvild Bakkerud 4, Vilde M. Ingstad 3, Camilla Herrem 2, Kjerstin Boge Solås 2, Tonje Enkerud 2, Silje Waade 1, Malin Aune 1, Kari Brattset 1, Sanna Solberg 1.
Utvisninger: Norge 2 x 2 min., Danmark 3 x 2 min.