Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Marielle Martinsen. Foto: Uros Hocevar, EHF
Marielle Martinsen. Foto: Uros Hocevar, EHF

Beachjentene vant første kamp i hovedrunden

Beach-jentene vant første kamp i hovedrunden i EM Beach og ligger godt an til å nå kvartfinale fredag.

Beachjentene avsluttet gruppespillet onsdag med 2-0-seier mot Tyrkia i første kamp. I gruppespillets siste kamp mot Nederland fikk de norske jentene langt tøffere motstand. Lagene vant ett sett hver, og kampen måtte avgjøres på shootout. De nederlandske jentene var best når det gjaldt og Nederland vant dermed kampen 2-1 etter 8-4 på shootout.

Selv med tap i siste gruppespillkamp ble de norske jentene gruppevinnere og tok med seg to poeng inn i hovedrunden, likt som Nederland og Kroatia.

Onsdagen ble avsluttet med første kamp i hovedrunden, mot Portugal. Der ble det grei 2-0-seier til Norge.

– Det var bra målvaktsspill av Rikke Marie Granlund. Alt klaffet ikke, men vi var tidlig foran i begge omganger og kontrollerte det inn, selv om de henger med hele tiden. Vi er godt fornøyd med kampen, som var dagens tredje. Jentene merket at de hadde to kamper i beina, sier trener Eskil Berg Andreassen til handball.no.

Neste motstandere i hovedrunden for de norske jentene er vertsnasjonen Polen kl. 13.00 på centrecourt torsdag og Ungarn fredag morgen.

FAKTA
EM Beach kvinner, hovedrunde
Norge–Portugal 2-0 (22-16, 14-10)
Stare Jabłonki, Polen
85 tilskuere
Målpoeng Norge: Marielle Martinsen 8, Susanne Pettersen 8, Elisabeth Hammerstad 6, Katarina Ugland 6, Martine Welfler 4, Katinka Haltvik 2, Rikke Marie Granlund 2. Øvrige norske spillere: Kathrine Sæthre, Julie Aspelund Berg, Tiril Merg.

Livestream fra EM
Mer om Beachjentene