Eli Smørgrav Skogstrand. Foto: Stian Bye Høgsveen

Vant turneringen

Juniorjentene gikk ubeseiret gjennom Scandinavian Open og viste gode takter inn mot EM i Ungarn i juli.

Med seier 25-22 over Danmark i turneringens siste kamp, vant juniorjentene (LK00) Scandinavian Open og fikk en god gjennomkjøring før det kommende mesterskapet.

Det stod likt til pause etter en jevnspilt første omgang og Norges trener Knut Ove Joa etterlyste høyere intensitet, tempo og tøffere forsvarsspill.

– Vi taper for mange dueller utover i første omgang og de får lov til å gå opp fritt på skudd fra distanse. Vi må være forberedt på spillere som er gjennombruddshissige og vi klarer ikke backe opp nok rundt playmakeren deres, sa han til handballtv.com i pausen.

I andre halvdel svingte det også noe for Norge. Allikevel ledet de med fem mål på stillingen 23-18 etter knappe 53 minutter, mye takket være gode keeperprestasjoner fra Eli Smørgrav Skogstrand og Benedikte Kalstad Hernes. Den ledelsen ble for stor for Danmark å ta igjen, og kampen endte 25-22 i Norges favør.

Nå venter EM i Ungarn for juniorjentene. Med seier over Sverige og Romania tidligere i turneringen, er Norge ved godt mot inn mot mesterskapet som avholdes 11.–21. juli. Der møter de nemlig begge lag igjen i gruppespillet.

– Jeg tror vi har gode muligheter. Vi er et sterkt lag og vi er ganske samspilte. Semifinale er målet, så vi får først ta gruppespillet og mellomspillet, og så får vi se hva som skjer, sa Eli Smørgrav Skogstrand til handballtv.com etter kampen. Hun ble kåret til Norges beste spiller.