Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Eli Smørgrav Skogstrand. Foto: Stian Bye Høgsveen
Eli Smørgrav Skogstrand. Foto: Stian Bye Høgsveen

Vant turneringen

Juniorjentene gikk ubeseiret gjennom Scandinavian Open og viste gode takter inn mot EM i Ungarn i juli.

Med seier 25-22 over Danmark i turneringens siste kamp, vant juniorjentene (LK00) Scandinavian Open og fikk en god gjennomkjøring før det kommende mesterskapet. 

Det stod likt til pause etter en jevnspilt første omgang og Norges trener Knut Ove Joa etterlyste høyere intensitet, tempo og tøffere forsvarsspill.

– Vi taper for mange dueller utover i første omgang og de får lov til å gå opp fritt på skudd fra distanse. Vi må være forberedt på spillere som er gjennombruddshissige og vi klarer ikke backe opp nok rundt playmakeren deres, sa han til handballtv.com i pausen.  

I andre halvdel svingte det også noe for Norge. Allikevel ledet de med fem mål på stillingen 23-18 etter knappe 53 minutter, mye takket være gode keeperprestasjoner fra Eli Smørgrav Skogstrand og Benedikte Kalstad Hernes. Den ledelsen ble for stor for Danmark å ta igjen, og kampen endte 25-22 i Norges favør. 

Nå venter EM i Ungarn for juniorjentene. Med seier over Sverige og Romania tidligere i turneringen, er Norge ved godt mot inn mot mesterskapet som avholdes 11.–21. juli. Der møter de nemlig begge lag igjen i gruppespillet. 

– Jeg tror vi har gode muligheter. Vi er et sterkt lag og vi er ganske samspilte. Semifinale er målet, så vi får først ta gruppespillet og mellomspillet, og så får vi se hva som skjer, sa Eli Smørgrav Skogstrand til handballtv.com etter kampen. Hun ble kåret til Norges beste spiller. 

FAKTA

Scandinavian Open Championship (SOC)
Norge – Danmark 25-22 (12-12)
Boligpartner Arena
Norges målscorere: Eva Erdal Moen (Gneist HB) 6, Live Rushfeldt Deila (Skrim Elite) 5, Marte Juuhl Svensson (Rælingen HK) 3, Tuva Ulsaker Høve (Byåsen IL) 2, Marie Rokkones Hansen (Byåsen IL) 2, Rikke Larsen Øyerhamn (Tertnes Elite) 2, Lorin Sendi  (Oppsal IF) 2, Henrikke Hauge Kjølholdt (Fyllingen HB) 1, Christine Karlsen Alver (Fana IL) 1, Ane Cecilie Høgset (Aker Topphåndball) 1, Kaja Haugseng (Sola HK), Emma Holtet (Rælingen HK), Marthine Svendsberget (Aker Topphåndball), Benedikte Kalstad Hernes (Fyllingen HB), Eli Smørgrav Skogstrand (Sandefjord TIF), Hanne Ramsøskar Sagvold (Byåsen IL). 
Danmarks toppscorer: Michala Elsberg Møller 4. 
Utvisninger: Norge 5x2min., Danmark 3x2 min. 

Mer om Juniorjentene (LK00)