Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20190307-LM00-Norberg,-Viktor-Petersen-Foto-Svein-André-Svendsen.jpg
Viktor Norberg fra Sandefjord scoret jevnt og trutt for LM00-laget i Lübeck.
Foto: Svein André Svendsen/NHF

U-gutta til topps

U-gutta gjorde en imponerende annenomgang mot Island. Dermed var turneringsseieren i boks.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Det var en jevn kamp til pause. Så fikk vi gjort noen justeringer i annen omgang, og da leverte gutta en utrolig bra prestasjon! Slik oppsummerer landslagstrener Jan Thomas Lauritzen suksessen til U-landslaget (LM00) i Lübeck. For etter 35-28 over islendingene, sto Norge igjen som vinner av turneringen.

Det var igjen et 5-1-forsvar som gjorde at Norge slet litt i første omgang, som endte 14-14. Litt rufsete forsvar gjorde at keeper André Kristensen fra ØIF Arendal fikk litt for mange nærskudd mot seg, og laget fikk heller ikke utnyttet kontringsstyrken.

- I annen omgang fikk vi mer rytme i angrep, og gutta kom mer i fart. I det hele tatt har gutta vist stor lojalitet til spillet vi har lagt opp til, og det har vært stor stå på-vilje, oppsummerer Lauritzen, som også berømmer spillerne for lite sutring, selv om alle treninger og kamper har vært gjennomført med den samme trøya. På grunn av overvekt da flyet skulle ta av fra Gardermoen, ble en del av utstyret lempet ut - og det ble aldri ettersendt. I alle fall havnet det ikke på spillerhotellet i Lübeck.

På tre kamper ble det 34-33 og 40-16 over Nederland og altså 35-28 over Island. Den tidligere landslagskjempen Lauritzen er forsiktig med å spå om sjansene når VM begynner i Makedonia 6. august, men synes det ser ganske lovende ut. 

- Island manglet to-tre av sine beste, men også vi har noen i bakhånd. Island slo Tyskland med to mål lørdag, så vi er på et bra nivå - og vi har en meget bra keeper i André Kristensen. Han har vært vår beste spiller. 

En enda bedre pekepinn om nivået får Norge i siste oppkjøring i Skanderborg i Danmark i slutten av juli. Der venter Danmark, Sverige og Portugal, og de to førstnevnte hører med til VM-favorittene.

I VM er Norge kommet i gruppe med Kroatia, Spania, Slovenia, Chile og Saudi-Arabia. Fire lag går videre til hovedrunden. Tre av våre fem motstandere kom foran Norge under EM i fjor. Kroatia ble nummer fire, Spania fem, Slovenia ni, mens Norge havnet på 11. plass.

FAKTA
Nations Cup, U-landslag
Hansehalle, Lübeck
Norge-Island 35-28 (14-14)
Mål Norge: Mads Falck Rekstad (Haslum) 7, Ola Lillelien (HK-72 Sande) 6, Viktor Norberg (Sandefjord) 5, Victor Helsinghof (Ski) 3, Simen Lyse (Charlottenlund) 3, William Fiala (ØIF Arendal) 2, Tollef Lindqvist (Falk) 2, Erik Nicolay Jensen (Kristiansand) 2, Kristian Hübert Larsen (Tjølling) 2, Magnus Langeland (Sandefjord) 1, André Kristensen (ØIF Arendal) 1.
Toppscorer Island: Tumi Runarsson 6.
Utvisninger: Norge 9x2 minutter og ett rødt kort (Hübert Larsen tre gule) - Island 4x2 minutter.

Mer om U-gutta (LM00)

Mer om Lübecker Handballtage