Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Tonje Larsen og Tore Johannessen.
Tonje Larsen og Tore Johannessen.
Foto: Svein André Svendsen/NHF

Tap i siste kamp

U-jentene møtte tøff motstand i Nations Cup-finalen og tapte 34-26 mot TSV Nord Harrislee.

U-jentene (LK02) fikk en tung start på den siste og avgjørende kampen i Nations Cup. TSV Nord Harrislee, et klubblag fra nest øverste divisjon i Tyskland, ledet 6-0 før Norge fikk sin første målkjenning etter ni spilte minutter. Lea Tiedemann stod solid bakover for de tyske jentene og gjorde det vanskelig for Norge å komme inn i kampen. Et svært effektiv utgruppert forsvar fremprovoserte dog flere feil hos de tyske jentene og ga u-jentene noen enkle mål. Dermed var Norge fire mål bak til pause på stillingen 16-12.  

Etter pause fortsatte innhentingen og to minutter inn i omgangen var Norge kun to mål bak. Nærmere kom de norske jentene aldri, og som følge av flere feil og påfølgende raske scoringer imot dro TSV Nord Harrislee ifra. Kampen endte til slutt 34-26. Dermed endte de norske jentene på andreplass i turneringen. 

– Vi får en veldig dårlig start på kampen og er bak 1-7 etter ni minutter. Vi kommer etterhvert bedre inn i kampen og er kun to mål bak litt ut i andre omgang. Vi har flere gode perioder i utgruppert forsvar, men dessverre blir det for mange bom på klare sjanser både i kontra og i etablerte angrep, oppsummerte trener Tore Johannessen etter kampen. 

Han trekker frem Silje Alvestad som lagets beste spiller i dag. Hun gjør en god kamp og blir toppscorer for Norge. 

U-jentenes neste samling er i Ungarn 18.-24. juli. Deretter venter EM i starten av august. 

FAKTA

Nations Cup
Norge  TSV Nord Harrislee 26-34 (12-16)

Hanshalle, Tyskland
Norges målscorere: Silje Alvestad (Nordstrand IF) 7, Sofie Celius (Konnerud IL) 4, Mina Pauline Gregersen (Randesund IL) 3, Sara Helene Benterud (Fjellhammer IL) 3, Selma Henriksen (Kråkerøy IL) 3, Martine Kårigstad Andersen (Våg IK) 2, Fanny Skindlo (Trauma IF) 2, Camilla Hennig-Olsen (Randesund IL) 1, Maria Bergslien Gald (Fyllingen HB) 1, Marthe Davidsen Hellevik (Bergen HK), Veriana Veliqi (Våg IK), Jenny Sofie Sundt Utne (Kråkerøy IL), Rikke Midtfjeld (Aker Topphåndball), Emma Lindal (Våg IK), Sofie Winther-Hansen (Strindheim IL), Sanne Løkka Hagen (Notodden HB).
TSV Nord Harrislees toppscorer: Katharina Rahn 7.
Utvisninger: Norge 5x2min., TSV Nord Harrislee 7x2 min

Se mer om U-jentene (LK02) 

Se mer om Lübecker Handballtage