Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Foto: Vidar Ruud
Foto: Vidar Ruud

Opp- og nedturer for Kente

Kent Robin Tønnesen ser tilbake på en lang sesong. Uten VM, men med finale i Champions League.

Kent Robin ble skadet i hånden like før VM, og måtte kaste inn håndkleet før mesterskapet. Dermed fikk han ikke være med på håndballfesten i Danmark og Tyskland i januar sammen med resten av Håndballgutta. Men han kom sterkt tilbake på vårparten, og høydepunktet for gutten med venstreslegga var selvsagt å spille Final 4 med ungarske Veszprem foran 20.000 på tribunen i Køln den siste helgen i mai. Det ble finale for det ungarske laget, og en ny sølvmedalje til samlingen hans.

- Det har vært en innholdsrik og lang sesong. Veldig kjedelig med skade rett før VM, men så kom høydepunktet med Final4 og Champions League finale selv om det ikke holdt hele veien inn, forteller han.

I likhet med flere av Håndballgutta har Kente holdt håndballcamp i sine hjemtrakter på Romerike, sammen med blant andre håndballikonet Ivano Balic og franskmannen Kentin Mahe.

- Vi møter mange unge og engasjerte spillere, og jeg synes det er ekstra hyggelig at vi kan få det til på mine hjemtrakter. Resten av sommerferien skal han bruke til å lade batteriene sammen med familie og venner. I tillegg venter en tur til bryllup i Slovenia.

- Kroppen er sliten og er klar for litt håndballferie. Det blir selvsagt både styrketrening og løping i sommer, men det blir fint å tenke på annet enn håndball en liten periode, synes han.

21. juli er ferien slutt og oppkjøringen venter i Ungarn. Klubben har til gode å vinne Champions League, men får forsterkninger etter sommeren og har mål om å kunne gå helt til topps. Og i januar kommer sesongens høydepunkt med EM i Norge, Sverige og Østerrike.

- Jeg gleder meg til EM i Trondheim. Det blir stort å spille mesterskap foran et hjemmepublikum. Vi merker jo at hjemmelagene har hatt fordeler i tidligere mesterskap, og nå er det vi som skal få publikums støtte når vi spiller, avslutter han.

Har du lyst til å se Kente og de andre norske gutta i aksjon i EM i januar? Sjekk billetter her.