Magnus Jøndal, her fra en tidligere kamp. Foto: Lise Åserud, NTB scanpix

Ny seier over Østerrike

Håndballgutta sikret seier 34-28 over Østerrike, som gir finale i EHF Euro Cup mot Spania i Bodø lørdag.

På tampen av en lang sesong var Østerrike nest siste motstander i en varm hall i Klagenfurt. Norge hadde vunnet de tre siste møtene med tosifret seiersmargin og brukte kampen til å teste 5:1 i forsvar.

Etter at Norge hadde ledet med fire mål på det meste, fikk Østerrike kontakt på 12-13 åtte minutter før pause. Like langt ut i 2. omgang var det klart for norske bytter, med blant annet debutant Simen Holand Pettersen og Alexander Blonz på banen.

Blonz scoret tre på rappen og midt i omgangen løp de norske spillerne inn mål etter mål og var 11 foran kvarteret før slutt. Det endte imidlertid seks mål foran og for første gang på de fire siste møtene ble det ikke tosifret seiersmargin til Håndballgutta.

Gøran Johannessen hadde et ublidt møte med reklameplakatene rett før pause, fikk en trøkk i venstre skulder og måtte stå over resten av kampen.

Simen Holand Pettersen drar på samling med Juniorgutta mandag, mens resten av laget forbereder seg til den avgjørende kampen om seieren i EHF Euro Cup, der arrangørene i Euro 2020 og regjerende mester Spania har spilt kamper samtidig som de andre lagene har spilt kvalifisering.

Spania og Norge topper gruppa med åtte poeng hver før den avgjørende kampen i Bodø lørdag 15. juni kl. 19.15.

Her kan du kjøpe billetter til EM på hjemmebane neste år!