Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Nok en lagseier til Juniorgutta

Juniorgutta (LM98), med Emil Kheri Imsgaard (bildet) bakerst, vant fredag 38-32 over Ungarn.

Det startet jevnt mellom de to lagene, som fulgte hverandre til 5-5. 
Så dro ungarerne litt fra, og var på det meste oppe i en tremålsledelse på 8-5, for de norske gutta fikk taket på de ungarske kontringene. Etter halvspilt førsteomgang var stillingen 12-10 i ungarsk favør, men åtte minutter senere hadde Norge spilt seg til uavgjort på 15-15.
Fire raske scoringer de siste fire minuttene av omgangen sikret norsk tomålsledelse til pause.

I andre omgang var det stort sett Norge som hadde føringen. De scoret omgangens første mål, dog først etter to minutter, men i løpet av en femminuttersperiode midtveis i omgangen scoret de seks mål, og var med det ti mål foran Ungarn.
Selv om Ungarn scoret kampens tre siste mål, ble det en solid seier til de norske juniorgutta som til slutt vant 38-32.

Trener Vidar Gjesdal fremhevet laginnsatsen og målvaktene da han ringte etter kampslutt:
- Vi ble litt overrasket fra start i dag, av et ungarsk lag som kjørte et enormt tempo og mange kontringer. Det tok litt tid før vi fikk orden på det, men etter et kvarters tid satt det. Framover var det mange som meldte seg på i dag, og vi satte de fleste sjansene våre. Jeg må også få fremheve målvaktene våre, som gjør en svært solid innsats. Robin gjorde en kjempekamp i går, og i dag står Emil trygt og godt bakerst. Det blir svært viktig for oss videre.

Nå skal Juniorgutta hjem til Norge for å pakke om bagen og lade batteriene, før de drar til SOC i Helsingborg i Sverige. Der venter adskillig tøffere motstand enn det de har fått i Ungarn.

FAKTA
Kamp - juniorgutta (LM98)
Ungarn - Norge 32-38 (17-19)
Vàrosi Sportcsnarnok, Budaörs, Ungarn
100 tilskuere
Norges målscorere og lag: Simen Holand Pettersen (Elverum Håndball) 8, Ole Nærland (Nærbø IL) 5, Leander Myklebust Seime (FyllingenBergen) 5, Sander Løvlie Simonsen (ØIF Arendal Elite) 3, Olaf Richter Hoffstad (ØIF Arendal Elite) 3, Vetle Rønningen (SG BBM Bietigheim) 3, Sander Wennberg Linderud (Halden Topphåndball) 2, Sindre Heldal (Nærbø IL) 2, Alexander Mitrovic (Elverum Håndball) 2, Rassin Haugseng (Nærbø IL) 1, Tord Haugseng (Nærbø IL) 1, Andreas Horst Haugseng (Nærbø IL) 1, Thomas Boilesen (Drammen Håndball) 1, August Storbugt (Sarpsborg IL Håndball) 1, Tord Aksnes Lode (Nærbø IL), Robin Paulsen Haug (HK Malmö), Felix Abrahamsen Lunde (Haslum IL), Emil Kheri Imsgaard (Elverum Håndball).
Ungarns toppscorer: Zsolt Schäffer - 5.
Utvisninger: Ungarn 2x2 minutter, Norge 3x2 minutter.