Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Norge fikk en svært god start på firenasjonsturneringen i Lübeck, Tyskland.
Norge fikk en svært god start på firenasjonsturneringen i Lübeck, Tyskland.

Målfest i Tyskland

U-jentene tok en overbevisende seier over Nederland i Nations Cup og vant med hele 12 mål.

U-jentene (LK02) er på samling i Tyskland for å delta i Nations Cup. I tillegg til vertsnasjonen og Nederland, møter de norske jentene TSV Nord Harrislee. 

Norge tok ledelsen fra start i sin første kamp og 13 minutter ut i første omgang hadde de dobbelt så mange mål som Nederland. Da stod det 10-5 på tavlen. Den ledelsen beholdt de ut omgangen og til pause var stillingen 20-14.  

Etter pause tok Nederland innpå og var kun tre mål bak ti minutter inn i omgangen. Da var det bare en effektiv time-out som måtte til for å snu trenden, for derfra og ut økte Norge ledelsen jevnt og trutt. Til slutt vant de med hele 12 mål på stillingen 38-26. 

– Det varierer litt i prestasjonene, fra bra samspill og flyt til stakkatohåndball, men vi vinner solid og scorer 38 mål, så det er bra, sa trener Tonje Larsen etter kampen. Hun trekker spesielt frem to sentrale spillere i det norske laget: 

– Jeg synes ei som ikke kom på scoringslisten i dag, Fanny Skindlo, er sentral i store deler av spillet vårt. Hun er en god ballfordeler og setter opp andre, og tar tak i forsvar. Og så har vi Mina Gregersen som tar ansvar, skudd bakfra og gjør sin kamp. 

Neste kamp spilles lørdag 29.06 kl 16.30 mot Tyskland. 

FAKTA

Nations Cup
Norge – Nederland 38-26 (20-14)

Hanshalle, Tyskland
Norges målscorere: Mina Pauline Gregersen (Randesund IL) 8, Silje Alvestad (Nordstrand IF) 7, Rikke Midtfjeld (Aker Topphåndball) 5, Sanne Løkka Hagen (Notodden HB) 5, Sofie Celius (Konnerud IL) 4, Camilla Hennig-Olsen (Randesund IL) 2, Veriana Veliqi (Våg IK) 2, Selma Henriksen (Kråkerøy IL) 2, Sara Helene Benterud (Fjellhammer IL) 1, Maria Bergslien Gald (Fyllingen HB) 1, Emma Lindal (Våg IK) 1, Fanny Skindlo (Trauma IF), Sofie Winther-Hansen (Strindheim IL), Marthe Davidsen Hellevik (Bergen HK), Martine Kårigstad Andersen (Våg IK), Jenny Sofie Sundt Utne (Kråkerøy IL).
Nederlands toppscorer: Kim Nolenaan 8. 
Utvisninger: Norge 5x2min., Nederland 6x2 min

Se mer om U-jentene (LK02) 

Se mer om Lübecker Handballtage