Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Håndballpresident Kåre Geir Lio og Børge Lund. Foto: Vidar Ruud/NTB Scanpix
Håndballpresident Kåre Geir Lio og Børge Lund. Foto: Vidar Ruud/NTB Scanpix

Lund ble hedret

Landslagstrener Børge Lund ble lørdag hedret med Håndballstatuetten i forbindelse med kampen i Bodø.

Lund som nå er 100 prosent ansatt som trener i Håndballguttas team, fikk utdelt Håndballstatuetten av Håndballpresident Kåre Geir Lio i forbindelse med kampen mellom Norge og Spania. Og det ble en spesiell opplevelse hjemme i Bodø foran en fullsatt hall som ville være med å hedre ham. Det er ingen tvil om at han er en popluær mann i hjembyen.

- Jeg føler meg heldig og beæret over å få en sånn utmerkelse, og jeg er veldig glad og stolt, sa Lund etter kampen. Og la til at det var spesielt hyggelig å få den utdelt på hjemmebane her i byen.

I statuttene til Håndballstatuetten heter det at spilleren må ha vært en fremragende spiller i norsk håndball i sin tid, og ha representert norsk håndball med heder. Og det kan man trygt si om bodøværingen som har spilt 216 landskamper med flagget på brystet og scoret 390 mål i perioden 2000 – 2014. Utenlands har han spilt i Danmark i Aalborg og i tyske Kiel der han vant Champions League i 2010. Hittil er han den eneste norske mann som kan smykke seg med denne tittelen. Etter hjemkomsten fra Tyskland har han vært spiller og trener i Bodø Håndballklubb der han ga seg etter innværende sesong.

Lund har vært en del av trenerteamet for Håndballgutta siden 2016, der beste plassering er en sølvmedalje fra VM i Frankrike 2017 og en sølvmedalje fra VM i Danmark/Tyskland i januar i år. 

Håndballstatuetten er skapt av den internasjonalt anerkjente billedhuggeren Knut Steen.

Se tidligere mottakere av Håndballstatuetten