Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Foto: Svein André Svendsen/NHF

Juniorgutta lyktes med det de øvde på

Juniorgutta (LM98) vant 25-23 over Serbia i dagens treningskamp i Ungarn. Fredag venter vertsnasjonen.

Det startet bra for Juniorgutta i torsdagens kamp mot Serbia, men utover i første omgang tok Serbia ledelsen og var oppe i ledelsen på hele 10-5.
Så gjorde Norge noen grep, og jobbet seg tilbake inn i kampen. Til pause var stillingen 11-11.

Norge hadde i denne kampen bestemt seg for å trene på å spille 7 mot 6 i angrep, og gjorde det i 15 minutter i begge omganger. Dette gjorde de med stort hell, og kom til flere gode avslutninger som ga scoring.
Det, sammen med et solid forsvarsspill og en trygg målvakt i Robin Paulsen Haug, gjorde at Norge til slutt trakk det lengste strået og vant 25-23.

Trener Joar Gjerde var godt fornøyd da han ringte etter kampslutt:
- Vi gjorde en god kamp, og spesielt forsvarsspillet er vi fornøyd med. Jeg må si at dette var en skikkelig lagseier - alle bidrar med sine arbeidsoppgaver og gjør at totalen blir veldig bra. At vi ligger under, og spiller jevnt med Serbia, for så å avgjøre i sluttminuttene er viktig lærdom å ta med seg inn i mesterskapet.

I morgen, fredag, venter Ungarn som motstander i turneringen i Ungarn. Så bærer det videre til SOC i Helsingborg i Sverige, før det i slutten av juli blir VM i Spania.

FAKTA
Kamp - juniorgutta (LM98)
Serbia - Norge 23-25 (11-11)
Vàrosi Sportcsnarnok, Budaörs, Ungarn
50 tilskuere
Norges målscorere og lag: Sindre Heldal (Nærbø IL) 5, Thomas Boilesen (Drammen Håndball) 4, Tord Aksnes Lode (Nærbø IL) 3, Olaf Richter Hoffstad (ØIF Arendal Elite) 3, August Storbugt (Sarpsborg IL Håndball) 2, Vetle Rønningen (SG BBM Bietigheim) 2, Ole Nærland (Nærbø IL) 1, Sander Løvlie Simonsen (ØIF Arendal Elite) 1, Tord Haugseng (Nærbø IL) 1, Simen Holand Pettersen (Elverum Håndball) 1, Robin Paulsen Haug (HK Malmö), Felix Abrahamsen Lunde (Haslum IL), Sander Wennberg Linderud (Halden Topphåndball), Rassin Haugseng (Nærbø IL), Emil Kheri Imsgaard (Elverum Håndball), Alexander Mitrovic (Elverum Håndball), Leander Myklebust Seime (FyllingenBergen).
Serbias toppscorer: Nikola Ivanovic - 7.
Utvisninger: Serbia 7x2 minutter, Norge 5x2 minutter.