Høyrekant Ola Lillelien fra HK-72 Sande ble toppscorer da U-landslaget holdt lekstuga mot Nederland i Nations Cup i Lübeck

Kanonmatch av U-gutta

U-gutta er kvikke i oppfattelsen. Etter en morgentrening mot 5-1, ble Nederland feid ut av hallen.

Norge slet da Nederland la om til 5-1-forsvar i fredagens kamp. Det endte med at en solid ledelse nesten ble spist opp, og LM00-laget måtte nøye seg med 34-33-seier. 24 timer senere ble det 40-16 mot samme lag! (Den tyske arrangøren greide ikke å få inn et sjette lag. Derfor startet Norge med to kamper mot Nederland.)

- Vi tok en morgentrening, terpet mot 5-1-forsvar og lagde enkle avtaler. Samtidig var gutta lojale mot opplegget og gjorde en knallkamp, der vi fikk kjørt mange kontringer, forteller landslagstrener Jan Thomas Lauritzen etter at treskogutta virkelig hadde fått kjenne hårføneren i Hansehalle i Lübeck.

Thomas Langerud fra Haslum fikk sjansen i buret i første omgang og leverte varene. Med 20-10 til pause var kampen nesten avgjort. Etter hvilen kom André Kristensen fra ØIF Arendal inn i målet og leverte nok sine beste 30 minutter på landslaget noen gang. Redningsprosent: 76!

- Han sto helt utrolig, men det hang også sammen med at vi sto veldig bra i forsvar, forklarer Lauritzen. Kristensen slapp altså inn seks mål på en halvtime.

- Hvor står dere før VM i Makedonia i august?

- Vanskelig å si. Nederland var ingen målestokk. Vi vet nok mer etter at vi har spilt søndagens kamp. Da får vi en føling med VM-nivået, sier landslagssjefen.

Norge hadde regnet med at søndagens "finale" ville bli mot Tyskland, men nok en gang kom det vulkansk kraft fra Island. Islendingene slo favoritten Tyskland med to mål lørdag kveld, og dermed blir det Norge-Island søndag formiddag.

Fakta
Nations Cup, U-landslag
Hansehalle, Lübeck
Norge-Nederland 40-16 (20-10)
Mål Norge: Ola Lillelien (HK-72 Sande) 6, Viktor Norberg (Sandefjord) 6, Eskil Dahl Reitan (Charlottenlund) 4, Tollef Lindqvist (Falk) 4, Victor Helsinghof (Ski) 4, Erik Nicolay Jensen (Kristiansand) 3, Simen Lyse (Charlottenlund) 3, William Fiala (ØIF Arendal) 2, Mads Rekstad (Haslum) 2, Kristian Hübert Larsen (Tjølling) 2, Jonas Elverhøy (Elverum) 1, Birk Inselseth (Sandefjord) 1, Magnus Langeland (Sandefjord) 1, Daniel Carter Haukås (Haslum) 1.
Toppscorer Nederland: Niels Versteyen 6
Utvisninger: Norge 3x2 minutter - Nederland 5x2.