Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

STJERNER: Nikola Karabatic (FRA), Raul Entrerrios (ESP) eller Pavel Horak (CZE). To av dem skal til Trondheim for å spille EM i januar. Foto: NTB Scanpix og Bildbyrån
STJERNER: Nikola Karabatic (FRA), Raul Entrerrios (ESP) eller Pavel Horak (CZE). To av dem skal til Trondheim for å spille EM i januar. Foto: NTB Scanpix og Bildbyrån

To av disse gigantene skal til EM i Trondheim

Spania, Frankrike, Tsjekkia: To av dem kommer til Trondheim. Ett av dem skal inn i Norges gruppe.

28. juni får vi svar på hvilke lag som skal til hvilke grupper i herrenes EHF EURO 2020. To grupper skal spilles i Trondheim. Gruppe D er Norges gruppe, Gruppe C er Tysklands gruppe. 

Fra seedingsnivå 1 er det allerede bestemt at Kroatia skal spille i gruppe A i Graz, Østerrike, Danmark skal spille i gruppe E i Malmø og Sverige i gruppe F i Gøteborg i de innledende kampene.

Spania, Frankrike og Tsjekkia er da de gjenstående lagene på øverste nivå. To av dem kommer til Trondheim. Det siste skal spille i Wien (med bl.a. Østerrike) i de første kampene.

Norge og Tyskland er seedet på nivå 2.
De øvrige lagene på samme nivå som Norge og Tyskland er Slovenia, Nord-Makedonia, Ungarn og Hviterussland.

Fra nivå 3 er dette lagene som kan trekkes til gruppene i Trondheim: Island, Montenegro, Portugal, Sveits og Latvia. Østerrike er allerede plassert i gruppe B i Wien.

På nivå 4 er ingen lag forhåndsplassert. Dette er lagene: Polen, Russland, Serbia, Ukraina, Bosnia-Hercegovina og Nederland.

I alt skal det spilles 65 kamper i herrenes EHF EURO 2020 i løpet av 18 dager (9.-26. januar 2020). De to beste lagene i hver av de innledende gruppene går videre til kamper i hovedrunden. Finalehelgen i mesterskapet avvikles i Stockholm 24., 25. og 26. januar.

Trekningen skjer i Erste Bank Campus i Wien fredag 28. juni, med start kl. 1845.

Du kan følge trekningen direkte på Viasport Pluss, samt via livestreaming på