Kari Brattset. Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix

Håndballjentene til VM!

Med seier 31-28 over Hviterussland i Sotra Arena er Håndballjentene klar for VM i Japan!

Det ble en forrykende åpning i returkampen, hele 12-1 sto det etter 12 minutters spill. Kari Brattset jubilerte med sin landskamp nummer 50 og scoret tre av de fire første målene og sto for halvparten av de 12 første.

Hviterussland, som ikke har kvalifisert seg til et mesterskap siden EM i 2008, virket fullstendig utslått. Men ga opp gjorde de aldri, for da Norge ble litt upresise utover i 2. omgang nærmet de seg stadig.

Norge ledet med ti mål halvveis, men på det første kvarteret av 2. omgang ble det kun fire scoringer. Flere misbrukte sjumeterkast senere måtte de norske jentene se gjestene stadig spise seg innpå ledelsen.

Ti minutter før slutt hadde Hviterussland halvert Norges ledelse og vant til slutt den andre omgangen, uten at det på noe tidspunkt var fare for VM-billetten etter storseieren i Brest sist.

Norge er dermed klar for VM i Japan, som spilles 30. november til 15. desember. Det er første gang Japan står som arrangør for kvinnenes VM.