Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

STORSTUE: Telenor Arena ble senest brukt under Møbelringen Cup i november. Foto: Vegard W. Grøtt / Bildbyrån
STORSTUE: Telenor Arena ble senest brukt under Møbelringen Cup i november. Foto: Vegard W. Grøtt / Bildbyrån

Får støtte til å løfte Telenor Arena

Norges Håndballforbund kan glede seg over en kjærkommen sommergave fra Kulturdepartementet.

2020 blir et travelt år for Norges Håndballforbund. I januar er Trondheim en av byene som arrangerer gruppespill i EHF EURO 2020 for menn – det mesterskapet kan du nå kjøpe billetter til her – og 11 måneder senere er det Håndballjentenes tur.

Under EHF EURO 2020 for kvinner er Norge og Danmark vertsnasjoner. Norge skal da huse både gruppespill i Trondheim, mellomrunder i Stavanger og finalehelg i Telenor Arena på Fornebu.

Planleggingen av massemønstringen er i full gang i de ulike byene. Norges Håndballforbund utarbeidet i vår en søknad til Kulturdepartementet, og innholdet i svarbrevet som nylig ble mottatt har ført til både glede, arbeidslyst og takknemlighet:

Departementet bevilger 10 millioner kroner i tilsagn til mesterskapet. Pengene skal brukes til å gi Telenor Arena et stort løft som finalestadion.

Over 12.000 seter

– For en gladmelding! Dette er penger som kommer utrolig godt med, for det er ikke billig å arrangere europamesterskap, sier håndballpresident Kåre Geir Lio.

Det er altså under finalehelga i desember 2020 at Håndball-Europas øyne rettes mot Telenor Arena. Anlegget på Fornebu er ikke først og fremst dimensjonert som håndballhall, men ved hjelp av spesialtilpassede tribuner blir innrammingen et EURO-klimaks verdig – noe som ble bevist da anlegget ble testet for håndball av høyeste nivå under Møbelringen Cup i november 2018. Den gang var det plass til 6000 personer i den tilpassede hallen.

Under semifinalene og finalen av EHF EURO 2020 vil tribunekapasiteten være over 12.000. I tillegg vil midlene bli brukt på lyd- og lysanlegg, etablering av fanzone og andre elementer ved arrangementet som er nødvendige for å huse en finalehelg i et europamesterskap.

– Når vi arrangerer sluttspill skal vi skape engasjement og idrettsglede for mennesker i alle aldre, fra ulike bakgrunner og fra mange forskjellige land. Vi er glade, og ikke minst svært takknemlige, over at Kulturdepartementet har sett dette og gitt oss denne støtten, sier presidenten videre.

Ønsker ny hall

I etterkant av EURO 2020-eventyret ønsker Lio og Norges Håndballforbund å opprettholde dialogen med Kulturdepartementet.

– Vår klare ambisjon er at det skal bygges en multiarena som alle innendørsidretter kan benytte, med fast tribunekapasitet på 12.000. En slik hall vil gjøre det mye enklere å arrangere mesterskap i Norge også i framtida, for mesterskap er viktige for oss som håndballnasjon. Vi er allerede tildelt rollen som medarrangør av VM for kvinner i 2023, og vi har meldt vår interesse for å være med og huse herre-VM i 2025 eller 2027, sier Kåre Geir Lio.