Aker tok et nytt gull i NM Beach i Sandefjord i helgen. Foto: Svein André Svendsen/NHF

Gull til Aker og Ros

Aker (kvinner) og Ros (menn) var best i Sandefjord-sanda da NM Beach kåret sine vinnere i helgen.

I seniorklassene ble det reprise fra fjoråret i begge finalene. Mens det ble gullreprise for Aker, ble det nedtur for Runar – som måtte gi fra seg tittelen til Ros etter shootout.

Aker-jentene vant 2-0 over Fjellhammer i finalen også i år. Med flere landslagsspillere på laget gikk laget gjennom turneringen med imponerende 2-0-seier i alle kampene. Akers 2. lag tok bronse etter 2-0-seier over Gogstad.

Runars herrer håpet på en NM-trippel, men lagene vant hver sin omgang og det måtte avgjøres på shootout. Der var Ros best og tok tittelen. Sandefjord tok bronse i herreklassen etter seier 2-0 over Gogstad.

I åpen klasse kvinner gikk det bedre for Runar, der klubbens damelag gikk til topps.

Det var også aldersbestemte NM-finaler på Hjertnesstranda. Jenter 18 ble vunnet av Son, etter 2-0 over Heradsbygda i finalen. Lena tok tittelen i J16, etter 2-0 over Son i finalen.

Melhus, som vant G16 i fjor, tok seieren en klasse høyere i år. Det ble gull i G18 etter finaleseier 2-0 over Ros. Holmestrand måtte ha shootout i finalen i G16, der de til slutt beseiret Larvik Turn 2-1.

Nesten hundre sandhåndball-lag deltok. Totalt 92 lag kjempet om NM-gull, så det er ikke noe å si på rekrutteringen. Foruten seks baner i Sandefjord var det også to baner i Tjølling. Mesterskapet ble arrangert for 17. gang – og for 14. gang i Sandefjord, med Runar som teknisk arrangør.

Mer om NM Beachhåndball

20190616-NM-Beach-K-Aker-Martinsen,-Marielle-Foto-Svein-André-Svendsen.jpgMarielle Martinsen scorer for Aker i kvinnefinalen. Foto: Svein André Svendsen/NHF

20190616-NM-Beach-M-Ros-Økern,-Håkon-Foto-Svein-André-Svendsen.jpgHåkon Økern avgjør herrefinalen for Ros i shootout. Foto: Svein André Svendsen/NHF

20190616-NM-Beach-M-vinnere-Ros-Foto-Svein-André-Svendsen.jpgRos tok NM-gull i herreklassen. Foto: Svein André Svendsen/NHF

20190616-NM-Beach-J18-Son-Brække,-Cecilie-Foto-Svein-André-Svendsen.jpgCecilie Brække scorer for Son i J18-finalen. Foto: Svein André Svendsen/NHF

20190616-NM-Beach-J18-vinnere-Son-Foto-Svein-André-Svendsen.jpgSons lag som fikk NM-gull for J18. Foto: Svein André Svendsen/NHF

20190616-NM-Beach-G18-Melhus-Foto-Svein-André-Svendsen.jpgMelhus G18 vant finalen over Ros. Foto: Svein André Svendsen/NHF

20190616-NM-Beach-G18-vinnere-Melhus-Foto-Svein-André-Svendsen.jpgMelhus-laget som gikk til topps i G18. Foto: Svein André Svendsen/NHF

20190616-NM-Beach-J16-vinnere-Lena-Foto-Svein-André-Svendsen.jpgLena vant J16-klassen. Foto: Svein André Svendsen/NHF

20190616-NM-Beach-G16-vinnere-Holmestrand-Foto-Svein-André-Svendsen.jpgHolmestrands lag som vant G16-klassen. Foto: Svein André Svendsen/NHF

20190616-NM-Beach-ÅK-K-vinnere-Runar-Foto-Svein-André-Svendsen.jpgArrangørklubben Runar vant åpen klasse for kvinner. Foto: Svein André Svendsen/NHF