Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Festivalsommer for Gøran Johannessen

Sesongen ble full av både opp- og nedturer for Gøran Søgard Johannessen. Nå nyter han ferien.

- Kroppen har det fint, forteller Gøran. Han har energioverskudd, men er sliten mentalt etter en lang sesong og gleder seg til at hodet får litt håndballpause. Et par uker hjemme med familien i Stavanger, et par festivaler på sørvestlandet og roadtrip i Italia er hans opplading til en ny og spennende håndballsesong.

Han har bak seg sin mest turbulente håndballperiode med mange skader; brukket finger, ankeloperasjon, trafikkulykke og skulderskade er hans medisinske meritter.

- Ja, jeg har hatt det travelt på den fronten, smiler han. Men så har han også blitt tysk mester i sin første sesong i Flensburg, og han har fått VM-sølv med Håndballgutta - to virkelig store opplevelser.

Det var en stor omveltning for siddisen å komme til Tyskland.

- Jeg hadde det trygt og godt i Danmark, og det var en utfordring å komme skadet til en ny klubb. Jeg kjente ingen og kunne ikke språket. Heldigvis har det gått mye bedre etter jul, forteller han.

Gørans ferie tar slutt 15. juli. Deretter blir det oppkjøring og cupkamper fra midten av august. Så venter to kamper i uken, noen ganger tre, for høsten i tysk håndball er travel med knallhard liga og spill i Champions League.

- Jeg vil si at det er perfekt opplading til EM i januar. Vi får kamptrening mot de beste spillerne i verden i Champions League og den tyske ligaen hver eneste uke. Det gjør at vi må fokusere på viktige kamper hele tiden, og du er ikke bedre enn den siste prestasjonen din.

I EM 2008 var 13-åringen Gøran på tribunen i alle kampene i Stavanger Idrettshall. Han er sikker på at EM i 2020 blir et nytt høydepunkt for norsk håndball.

- Jeg tror det blir en folkefest uten like med fulle haller og stor stemning. Laget trenger oppbakking fra et engasjert hjemmepublikum. Det danskene viste i sitt VM, viser hvor gode muligheter det er å lage et godt mesterskap, avslutter han.

Vil du være med å lage stemning i Trondheim Spektrum, finner du billetter her.