Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

LANDSLAGSSJEF: Christian Berge. Foto: NTB Scanpix
LANDSLAGSSJEF: Christian Berge. Foto: NTB Scanpix

Disse landene blir Norges EURO 2020-motstandere

Det blir håndballfest i Trondheim under EURO 2020. Norge skal møte Frankrike, Portugal og Bosnia.

I tillegg kommer også regjerende europamester Spania til Trondheim, for å spille i gruppe med blant annet Tyskland.

Det ble klart i Wien fredag kveld, under trekningen av mesterskapets innledende runder. Norge er medarrangør av EHF EURO 2020 sammen med Sverige og Østerrike. Dette er første gang tre nasjoner deler et europamesterskap, og når det hele starter 9. januar, er det også første gang 24 land er med i sluttspillet.

Gruppene C og D skal avvikles i Nye Nidarøhallen i Trondheim. De andre puljeoppgjørene går i Malmø, Gøteborg, Graz og Wien. Mellomrunden spilles i Wien og Malmø. Finalehelga samles de gjenværende lagene i Tele2 Arena i Stockholm.

Endelig kampoppsett med kamptider finner du her

Berge: – Beintøft

Norge spiller i gruppe D, og innleder mesterskapet fredag 10. januar mot Bosnia-Hercegovina. Videre venter oppgjøret mot Frankrike søndag 12., før gruppespillet for Norges del avsluttes mot Portugal tirsdag 14. januar. Alle tre kampene går altså av stabelen i trønderhovedstaden. 

– Det blir beintøft. Vi trekker ei tøff gruppe, og det er også mange gode lag i de puljene vi krysser med (E og F). Så det skal bli en vanvittig interessant oppgave, sier landslagssjef Christian Berge. 

– Og det blir utrolig mange bra lag i Trondheim. I gruppa vår har Portugal tatt solide steg i det siste, og Frankrike har vi spilt mot ofte. Vi skal faktisk møte dem to ganger til før vi kommer til mesterskapet, i Golden League. Bosnia-Hercegovina er et noe mer ubeskrevet blad, jeg har sett en del kamper med dem, men det er en stund siden nå, sier Berge.

På spørsmål om det blir feil å kalle dette en drømmetrekning, svarer Berge:

– Jo, vi kan kalle det det også. Det blir å gå all-in hele veien. Det blir noen utfordringer rundt dette med belastning. Gruppa er så pass tøff at du må gå for fullt hele veien. 

Nå venter sommerferie for landslagssjefen, deretter er han klar for nye og detaljerte 2020-forberedelser.

– Jeg begynner å se på videoer så fort sommerferien er ferdig. Da blir det å  gå i gang med å hente inn nytt materiale på motstanderne, sier Berge.

Spår tidenes håndballfest

I den andre puljen som avvikles i Trondheim finner vi nasjonene Spania, Tyskland, Latvia og Nederland.

– Vi ser frem til å ønske alle disse sju landene, og selvsagt våre egne håndballgutter, velkommen til Norge i januar. Vi vil gjøre det vi kan for at alle nasjonene mobiliserer store mengder supportere slik at vi får fulle tribuner og god stemning alle dagene i Trondheim, sier prosjektleder for EHF EURO 2020 i Norges Håndballforbund, Kia Haftorn Otnes.

Nye Nidarøhallen vil stå ferdig i høst, men billettsalget til EHF EURO 2020 er allerede åpnet. Det er fortsatt mulig å kjøpe både 2-dagersbilletter og 6-dagersbilletter her.

– Vi er godt i gang med planleggingen. 500 frivillige står klare til dyst for å lage tidenes håndballfest i Trondheim. Med ny hall, Håndballgutta heltente på gull og et engasjert publikum blir dette fantastisk, sier leder for mesterskapets lokale organisasjonskomité i Trondheim, Per Olav Hopsø.

Komplett gruppeoversikt:
Gruppe A (Graz): Kroatia, Hviterussland, Montenegro, Serbia
Gruppe B (Wien): Tsjekkia, Nord-Makedonia, Østerrike, Ukraina
Gruppe C (Trondheim): Spania, Tyskland, Latvia, Nederland
Gruppe D (Trondheim): Frankrike, Norge, Portugal, Bosnia-Hercegovina
Gruppe E (Malmö): Danmark, Ungarn, Island, Russland
Gruppe F (Göteborg): Sverige, Slovenia, Sveits, Polen