Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

– VM var en enorm prestasjon

Landslagskapteinen holder sølvmedaljen i VM som et soleklart høydepunkt i sesongen som gikk.

- Det var en enorm prestasjon vi leverte i årets VM. Å få sølvmedalje i andre VM på rad og vinne over Tyskland på deres hjemmebane, er høydepunkter i min karriere. Kanskje får det ikke anerkjennelse som fortjent, litt fordi finalen ble som den ble og at vi har tatt sølv en gang før, sier Bjarte ettertenksomt.

Han har lagt merke til at Håndballgutta er blitt mer populære de siste årene.

- Det er råkult, synes Bjarte.

Nå er det ferietid for håndballspillere, og Bjarte sin kropp har det egentlig ganske bra.

- Det går i faser i løpet av sesongen. Noen ganger kommer det noen småvondter. Jeg hadde en periode i mai, men har klart å få dem vekk og går inn i sommertreningen med relativt frisk kropp, forteller 37-åringen.

Sommeren skal han bruke til litt av hvert i tillegg til trening: Kjøre båt hjemme i Sandefjord, en uke i Hellas på hotell med barneklubb for ungene og en uke med kompiser og golf i Kragerø. Men i midten av juli er det slutt på ferien, da venter en ny sesong med Skjern.

- Vi får to nye trenere i klubben, og det er litt spenning foran oppkjøring med et nytt trenerteam. Men jeg gleder meg, fastslår han.

Høydepunktet blir helt klart EM i januar. Bjarte er den eneste spilleren av Håndballgutta som spilte EM på hjemmebane i 2008.

- Det kommer til å ligge hele i tankene hele høstsesongen. Jeg tror det blir suverent, regner med at det blir kjempestor interesse. EM er jo det tøffeste mesterskapet – en manndomsprøve, mener han.

Utholdenhet er viktig i mesterskap, det krever god fysisk form å spille mange kamper på få dager.

-  Jeg Jobber med å ikke ta det så veldig alvorlig, det funker ikke for meg. Jeg må senke skuldrene og ha det artig selv om det er visst forventningspress – jeg må se på mesterskapet som vanlige kamper. Da er sjansen størst for at jeg lykkes. Forventningspresset til et mesterskap på hjemmebane er litt annerledes. Jeg ser på det som et positivt forventningspress som viser at vi har levert noe i forkant. Og publikum i Trondheim vil helt sikkert bidra til å løfte oss frem, tror han.

Har du lyst til å se Bjarte og de andre norske spille EM på hjemmebane i januar? Sjekk billetter her.