Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20190515_Gudjonsson,-Sigvaldur_Elverum_640x360webNTBscanpix.png
Sigvaldi Guðjónsson ble toppscorer for Elverum med 7 scoringer.
Foto: NTB scanpix

Vant for tiende gang

En utrolig snuoperasjon holdt ikke. Elverum vant sluttspillet nok en gang etter tre strake seire mot ØIF Arendal.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var knyttet stor spenning til den tredje finalen i herrenes sluttspill. Med seier i de to første finalene, trengte regjerende mester Elverum kun én seier til for å sikre sluttspillseieren for åttende gang på rad. 

Begge lag åpnet i et voldsomt tempo i Sør Amfi i Arendal. Elverums Magnus Fredriksen åpnet målprotokollen, men ØIF Arendal fulgte umiddelbart opp med en scoring fra Martin Lindell. Deretter stilnet det litt for begge lag. Elverum skapte to straffemuligheter, men Arendal-keeper André Kristensen reddet begge forsøkene. Hjemmelaget gikk opp i ledelsen, men halvveis i omgangen utlignet Elverum på stillingen 6-6 og tok over føringen. Ledelsen fortsatte å øke utover i omgangen og til pause stod det 15-10 til Elverum.

Etter pause startet en imponerende snuoperasjon for hjemmelaget. Med tre redninger på rad fra Kristensen og full innsats fremover, tok det kun åtte minutter før ØIF Arendal nesten hadde hentet inn ledelsen på stillingen 17-18. Da hadde de scoret 7 mål, nesten like mange mål som de scoret i hele første omgang. Nærmere kom de dog aldri og kampen endte 31-28 i Elverums favør. Dermed er hedmarkingene sluttspillmestere for tiende gang og er kvalifisert for Champions League-spill neste sesong. 

Etter kampen var Elverum-trener Michael Apelgren svært fornøyd med lagets innsats i de tre finalene. 

– Det er en fantastisk følelse at vi er best når det gjelder aller mest. Det er mange nye gutter her i dag og vi var litt urolig for hvor bra det skulle være når det gjelder, men tre null i bortekamper her i Arendal, det er vi stolte over, sa han til TV2 Sport 2 etter kampslutt. 

Elverums keeper Morten Nergaard reddet Arendals siste avslutning og sikret seieren for gjestene. Med det satte han punktum for sin håndballkarriere. 

– Det var en perfekt avslutning, kort oppsummert. Vi visste at det kom til å bli den tøffeste kampen, men vi kriger, løper på alt og mange melder seg på, og vi viser en veldig vinnermentalitet i midten av andreomgang når de er på vei til å ta oss igjen, sa han til TV2. 

Sluttspill menn