Uavgjort i første finale

Esbjerg og Siófok spilte uavgjort 21-21 i den første finalen i EHF Cup for kvinner søndag ettermiddag.

Sanna Solberg scoret seks mål mot tvillingsøster Silje Solbergs klubb i den første finalekampen. Kristine Breistøl scoret 5, Vilde Ingstad 2 og Marit Røsberg Jacobsen 1.

Turneringen har vært dominert av danske lag, og tre av dem nådde semifinale.

Selv om finalen går mellom et dansk og et ungarsk lag, er det et tosifret antall nordmenn involvert i avslutningen av sesongens EHF Cup. Esbjerg har seks norske spillere i troppen – Sanna Solberg, Kristine Breistøl, Vilde Ingstad, Marit Malm Frafjord, Marit Røsberg Jacobsen og Rikke Granlund. Gjestene fra Siófok har Silje Solberg i mål og Tor Odvar Moen og Bent Dahl på benken.

I tillegg overlevde Helene Gigstad Fauskes posisjon som turneringens toppscorer sine 70 mål den første finalekampen, etter at Siófoks Andrea Kobetic scoret seks og nå har 69 totalt.

Begge lag har møtt Storhamar på vei til finalen, Esbjerg i gruppespillet, Siófok i kvartfinalen.

Esbjerg hadde et initiativ i første halvdel av 1. omgang, men sju minutter uten scoring gjorde at ungarerne kom likt på10-10 like før pause. Hjemmelaget kom seg imidlertid to foran før halvtidssignalet og ledet 12-10. Det fortsatte jevnt utover i 2. omgang, og det var Siófok som hadde en liten ledelse mot slutten av kampen, før Esbjerg fikk sjumeterkast som sikret uavgjort.

Esbjerg var i finalen i EHF Cup i 2014, mens Siófok er i sin første E-cupfinale. Nå står lagene helt likt før den avgjørende finalen i Ungarn 11. mai.