Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Foto: Tore Oksnes
Foto: Tore Oksnes

Trening med stjernene

Det ble en drømmekveld for spillerne i Lillestrøm J05 da håndballstjernen Heidi Løke ledet treningen.

Lillestrøm Jenter 05 var én av to klubber i Norge som vant da Posten og Bring inviterte sine ansatte til å søke om å få en håndballstjerne til å lede en trening.  Herulf Gutter 04/05 var det andre laget som vant, og de fikk besøk av landslagsspiller Joakim Hykkerud.

Strålende fornøyd

Siv Haugen Andreassen, som jobber med IT og digitalisering i Konsernstabløsninger, og som er mor til Malin på laget, stakk av med den ene plassen i «Trening med stjernene». Hun var strålende fornøyd.

− Dette ble en fantastisk opplevelse for både spillere, trenere og også oss foreldre.

− Det er flott at Posten og Bring lar oss ansatte få anledning til å være med på en aktivitet som dette. Å få møte og trene med en stjerne er veldig inspirerende for spillerne. De har virkelig fått et minne for livet.

Stor profil

Heidi Løke har spilt 201 landskamper og scoret 745 landslagsmål. Hun har oppnådd 9 medaljer ifm internasjonale mesterskap med landslaget; 1 gull og 1 bronse i OL, 2 gull og 1 bronse i VM, og 3 gull og 1 sølv fra EM. Ble kåret til årets håndballspiller i verden i 2011. Hun ble toppscorer og også kåret til årets eliteseriespiller i 2009, 2010 og 2011 da hun spilte for Larvik. 

Heidi Løke ledet spillerne fra Lillestrøm gjennom halvannen time med fysisk, teknisk og taktisk trening, og med ekstra fokus på strekspill. Hun ga også gode råd om hvordan jentene kunne utvikle seg som spillere. Hun la vekt på at det viktigste for spillere er å ha det gøy, være tålmodig og aldri gi opp selv om man får litt motgang. Hun sa videre at dersom de har ambisjoner om å bli spillere på høyt nivå – er det viktig etter hvert å også ha en del egentrening utenom lagtreningene. 

− Har man en drøm, skal man følge drømmen. Vi utvikler oss forskjellig, og det er nesten umulig nå å si hvem av dere som eventuelt blir veldig gode om noen år. Selv var jeg veldig sent utviklet, men tok det igjen senere, sa håndballstjernen til lydhøre Lillestrøm-jenter.

Kajsa Holtet-Stusdal var en av spillerne som fikk glede av Heidi Løke sin kunnskap.

− At Heidi Løke kommer til oss er kjempemorsomt. Jeg ser veldig opp til henne.

Heidi Løke spiller nå for Storhamar i eliteseriekamper, og ser ellers frem til VM-kvalifiseringskampene mot Hviterussland i juni. Målet da er å kvalifisere seg til VM i Japan i desember i år.

Nye muligheter

Sponsorsjef Jørn Sandvig i Posten og Bring var tilstede under treningen, og var veldig fornøyd med responsen. Han lover at «Trening med stjernene» vil fortsette, og at ansatte i konsernet om en stund vil få ny mulighet til å melde sin interesse for å få besøk av en kvinnelig eller mannlig toppspiller.