Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mia Svele. Foto: Stian Bye Høgsveen
Mia Svele. Foto: Stian Bye Høgsveen

Tok hver sin seier

Vipers og Storhamar tok hver sin seier hjemme i den første semifinalen i sluttspillet for kvinner onsdag kveld.

Vipers hadde besøk av Larvik, som stilte med et helt annet lag enn vi har sett til nå denne sesongen.

Oppgjøret bød på hele ni debutanter, én hos Vipers og hele åtte hos Larvik, etter at oppsigelsestiden hadde gått ut for A-lagsspillerne. Kun Guro Rundbråten og June Andenæs har inngått avtale om spill i sluttspillet. Ni av Larvik-spillerne var med på Larviks 18-årslag i sluttspillet i Lerøyserien for noen uker siden. Også Vipers-debutant Kristine Thomassen spilte i Lerøy-sluttspillet, for Randesund.

Uten å fornærme Larvik, blir det ikke så mye spenning om hvem som går til finale fra dette oppgjøret. Larvik åpnet scoringene i hver omgang, men utover det ble det ikke så mange. Etter 20-3 til pause vant Vipers til slutt 39-9.

Storhamar vant første kamp i et noe jevnere oppgjør mot Tertnes i den andre semifinalen. 25-23 lød sluttsifrene på. Avstanden var to mål også til pause, 13-11, men det pause- og sluttresultatet ikke viste var at hjemmelaget på det meste var foran med sju mål like etter halvspilt 2. omgang. Fra 22-15 tillot Storhamar seg å bytte litt på laget.

Tertnes kom stadig nærmere, men kunne ikke hindre Storhamar-seier i første kamp. Dermed må Tertnes vinne i Bergen lørdag for å få en tredje kamp.

Slik spilles semifinale 2:
Fredag 3. mai
18.00 i Boligmappa Arena Larvik: Larvik–Vipers
Kampen sendes på Direktesport

Lørdag 4. mai
18.15 i Fana Arena: Tertnes–Storhamar
Kampen sendes på TV 2 Sport 2 og Sumo

Det spilles best av tre kamper. En eventuell semifinale 3 spilles tirsdag 7. eller onsdag 8. mai. 

Sluttspill kvinner