Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20190511-VIpers-Final4-semifinale.jpg
Foto: Terje Refsnes

Stortap for Vipers i Final4

Vipers fikk et tøft møte med Final4 og tapte 22-31 mot regjerende mester Györ i semifinalen i Champions League.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble et tøft møte med EHF Final4 for Vipers Kristiansand. Regjerende mester Györ viste hvorfor de kjemper om sin tredje strake Champions League-seier, og Vipers kom aldri ordentlig inn i kampen. Til pause ledet Györ med hele ti mål på stillingen 8-18.

Allerede etter 15 minutter hadde Ole Gustav Gjekstad tatt to time out. Vipers slet med å sette ballen i mål bak Györs Amandine Suzanne Leynaud, som hadde ti redninger i første omgang, og bakover var det store rom. Det ga gode muligheter for tidligere Vipers-spiller Kari Brattset. Hun scoret fem mål på fem forsøk den første halvtimen og ble kampens toppscorer.

Etter pause løsnet det for Vipers. Silje Waade og Emilie Hegh Arntzen begynte å sette ballen i mål, og etter 12 minutter hadde de kuttet ledelsen fra 11 til 7 mål. Dessverre kom de aldri nærmere enn det, og Györ vant komfortabelt 31-22. Dermed er de klare for nok en Champions League-finale. 

– Vi er ikke påmeldt når kampen starter. Å komme tilbake fra 10 mål under er vanskelig. Vi gjøre så mye feil i første omgang, sa Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad til Viasat 4 etter kampen. 

Han forteller at han hadde håpet å gi Györ kamp fra start, men at mangelen på gode enkeltprestasjoner i første omgang gjorde det vanskelig. Nå håper han at de kan hevde seg i bronsefinalen: 

– Vi må vise oss som et bedre lag i den matchen. Det er et tydelig mål å vinne i morgen, og det har vi alle muligheter til. 

Györ-spiller Kari Brattset var veldig fornøyd etter kampen og ser frem i mot det som blir hennes første Champions League-finale: 

– Det blir helt sinnsykt, jeg gleder meg så mye. Jeg har aldri vært i den situasjonen før og jeg håper vi klarer å ta de skikkelig bra bakover og løpe på de fremover, sa hun til Viasat 4. Med seg i finalen har hun flere norske kollegaer: Stine Bredal Oftedal, Veronica Kristiansen, Kari Aalvik Grimsbø og Nora Mørk. 

Bronsefinalen spilles søndag kl 15.15. Vipers møter taperen av kveldens semifinale mellom franske Metz og russiske Rostov-Don. Vinneren møter Györ i finalen kl 18.00. 

FAKTA

EHF Final 4 - semifinale
Vipers Kristiansand - Györ 22-31 (8-18)
Papp László Budapest Sportaréna
12000 tilskuere

Vipers' målscorere: Emilie Hegh Arntzen 5, Silje Waade 3, Linn Jørum Sulland 3, Henny Ella Reistad 3, Marta Tomac 2, Hanna Yttereng 2, Malin Aune 2, Mathilde Kristensen 1, Tonje Refsnes 1. 
Györs toppscorer: Kari Brattset 8.
Utvisninger: Vipers 5x2 minutter, Györ 3x2 minutter

Les mer om kvinnenes Champions League