Stortap for Vipers i Final4

Vipers fikk et tøft møte med Final4 og tapte 22-31 mot regjerende mester Györ i semifinalen i Champions League.

Det ble et tøft møte med EHF Final4 for Vipers Kristiansand. Regjerende mester Györ viste hvorfor de kjemper om sin tredje strake Champions League-seier, og Vipers kom aldri ordentlig inn i kampen. Til pause ledet Györ med hele ti mål på stillingen 8-18.

Allerede etter 15 minutter hadde Ole Gustav Gjekstad tatt to time out. Vipers slet med å sette ballen i mål bak Györs Amandine Suzanne Leynaud, som hadde ti redninger i første omgang, og bakover var det store rom. Det ga gode muligheter for tidligere Vipers-spiller Kari Brattset. Hun scoret fem mål på fem forsøk den første halvtimen og ble kampens toppscorer.

Etter pause løsnet det for Vipers. Silje Waade og Emilie Hegh Arntzen begynte å sette ballen i mål, og etter 12 minutter hadde de kuttet ledelsen fra 11 til 7 mål. Dessverre kom de aldri nærmere enn det, og Györ vant komfortabelt 31-22. Dermed er de klare for nok en Champions League-finale.

– Vi er ikke påmeldt når kampen starter. Å komme tilbake fra 10 mål under er vanskelig. Vi gjøre så mye feil i første omgang, sa Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad til Viasat 4 etter kampen.

Han forteller at han hadde håpet å gi Györ kamp fra start, men at mangelen på gode enkeltprestasjoner i første omgang gjorde det vanskelig. Nå håper han at de kan hevde seg i bronsefinalen:

– Vi må vise oss som et bedre lag i den matchen. Det er et tydelig mål å vinne i morgen, og det har vi alle muligheter til.

Györ-spiller Kari Brattset var veldig fornøyd etter kampen og ser frem i mot det som blir hennes første Champions League-finale:

– Det blir helt sinnsykt, jeg gleder meg så mye. Jeg har aldri vært i den situasjonen før og jeg håper vi klarer å ta de skikkelig bra bakover og løpe på de fremover, sa hun til Viasat 4. Med seg i finalen har hun flere norske kollegaer: Stine Bredal Oftedal, Veronica Kristiansen, Kari Aalvik Grimsbø og Nora Mørk.

Bronsefinalen spilles søndag kl 15.15. Vipers møter taperen av kveldens semifinale mellom franske Metz og russiske Rostov-Don. Vinneren møter Györ i finalen kl 18.00.