Gjensidige Cup

Skuddsalver til siste slutt

Tertnes måtte vinne den andre semifinalen mot Storhamar for å få nå helt til finale i sluttspillet.

Lørdag kveld var det duket for den andre semifinalen i sluttspillet for kvinner. Storhamar vant den første semifinalen 25-23 på hjemmebane, og dermed måtte Ternes vinne den andre semifinalekampen for å ha mulighet til avansement.

Mens Storhamar i den første semifinalekampen dro ifra alt tidlig i den andre omgangen, fulgte lagene hverandre langt tettere i den andre. Storhamar var riktignok et lite skritt foran i den første omgangen, godt hjulpet av kantspiller Kristin Venn og bakspiller Betina Riegelhuth.

Tertnes utjevnet raskt etter hvilen, og lagene fulgte hverandre mål for mål etter at det stod 17-17 seks minutter ut i den andre omgangen. Tyve minutter senere hadde begge lag scoret ti mål til...

Og det ble sekunder om å gjøre. Dommerne stod med hånden oppe da Storhamar gjorde akkurat én pasning for mye i det siste angrepet. På stillingen 28-28 ble Storhamar avblåst for passivt sekundet før ballen fra Tonje Enkerud suste inn i nettet. Og dermed ble det 2x5 ekstraomganger.

Tertnes kom best ut av det i den første ekstraomgangen, og ledet før den korte pausen. Også de neste fem var det Tertnes som var best. Da Madeleine Hilby jublet for tremålsledelse to minutter før slutt var matchballen satt.

Tertnes vant den andre semifinalen 33-30 - og lagene møtes dermed til en tredje semifinale! Kampen spilles tirsdag 7. mai kl 19.15.

Vipers, som slo ut Larvik i sine semifinaler, er allerede kvalifisert til finale i sluttspillet.

Tertnes - Storhamar 33-30 etter ekstraomganger (14-16)