Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Guro Nestaker gjorde livet surt for Vipers og holdt på å gi Storhamar seier i første sluttspillfinale med sine 17 mål.
Guro Nestaker gjorde livet surt for Vipers og holdt på å gi Storhamar seier i første sluttspillfinale med sine 17 mål.

Storhamar nær sensasjon

Storhamar tapte 18-40 i forrige Vipers-møte. Lørdag kveld presset de frem ekstraomganger i første sluttspillfinale.

En av årets største håndballsensasjoner var et faktum helt til ett sekund gjensto av første sluttspillfinale mellom Vipers og Storhamar. Da utlignet Emilie Hegh Arntzen til 34-34 for hjemmelaget og sikret ekstraomganger. Så samlet Vipers seg og vant 42-40.

Hvordan var det mulig for Storhamar å tape med 22 mål sist de gjestet Aquarama for så å greie uavgjort ved full tid i påfølgende kamp? En del av svaret heter Katrine Lunde. Veteranen ødela som kjent korsbåndet i bronsekampen mot Metz i Final4. Erstatter Emilie Fagerheim greide seg bra i 45 minutter i Budapest, men var ikke i nærheten av samme nivå mot Storhamar. Det også fordi forsvaret ikke greide å gi henne like mye hjelp. 

Vipers så utladet ut etter bronsen i Final4. Det gjorde at Storhamar kunne henge godt med i starten. Men da Bettina Riegelhuth måtte ut med en kneskade etter 14 minutter, var det få som trodde at hedmarkingene kunne by på kamp.

Men Storhamar hadde med seg en spiller ved navn Guro Nestaker. Da kampen var over, måtte vi ned på annen rad på kuleramma for å få med alle nettkjeninngene: 17! Men det holdt likevel ikke, for Vipers hadde en joker i Emilie Hegh Arntzen. Hun ikke bare skaffet ekstraomganger, men satte også spikeren i kista med 42-40 21 sekunder før slutt.

Storhamar-trener Arne Senstad kjørte syv mot seks-spill, og selv om det ble noen baklengs i åpent mål, ble Vipers frustrerte over å spille i undertall i forsvar nesten hele kampen. Da bare drøyt 11 minutter gjensto, ledet Vipers med fem!

- Jeg er selvfølgelig skuffet over at vi ikke greide å dra det i land, men også fryktelig rørt og stolt. Vi fikk grisebank her for et par uker siden, og nå har vi uavgjort etter 60 minutter mot et av verdens beste lag - selv om vi selvfølgelig fikk en fordel da Katrine Lunde forsvant ut, sa Senstad til TV 2 etter kampen.

Emilie Hegh Arntzen berømmet Storhamer.

- De var gode, og de utfordret oss bakover. Jeg er stolt over at vi greier å snu det, og at vi tok igjen fem mål mot slutten, sa Arntzen, som også kan gi litt ros til Jeanett Kristiansen. De to scoret henholdsvis 10 på 11 skudd og 9 på 12 skudd.

Tirsdag fortsetter kampen om plass i neste års Champions Leage når lagene møtes på Hamar.

- Jeg er ikke helt fornøyd med å tape en sånn kamp, men 17 mål var jo ganske bra. Jeg kommer nok til å huske det en stund. Nå skal vi prøve å slå tilbake tirsdag. Vi spilte ingen perfekt kamp, sa Guro Nestaker til TV 2.

Sluttspill kvinner