Sanna Solberg. Foto: Tatyana Zenkovich/EPA/NTB scanpix

Solid utgangspunkt

Håndballjentene skaffet seg et solid utgangspunkt med playoff-seier 34-21 over Hviterussland.

Sammenlagtvinneren går til VM i Japan i desember.

Norge har aldri tapt for Hviterussland og vertene var ikke spesielt nærme i det åttende møtet heller.

Norge var i føringen fra start, og var flinke til å utnytte feilene i det hviterussiske spillet og hadde flere perfekte langpasninger fra Silje Solberg. Norge ledet 10-4 halvveis i første omgang, var oppe i ni måls ledelse, men ved sidebytte ledet Norge 17-10.

Det gode norske spillet fortsatte etter pause, samtidig som Norge fikk rullert på laget. Seks minutter ut i omgangen var håndballjentene ti mål foran, 21-11. På det meste var Norge foran 24-13, før Hviterussland fikk noen raske mål og reduserte den norske ledelsen. 11 minutter før slutt var Norge 11 mål foran igjen, på 29-18.

– Stort sett synes jeg vi gjorde en god kamp. Vi startet godt og fikk en ledelse relativt kjapt, men vi har noen perioder der vi slipper oss ned litt og de kommer litt tettere på, men så lenge vi kommer oss ut av de periodene er jeg fornøyd, sa Stine Oftedal til TV 2 etter kampen.

Heidi Løke var tilbake på banen for Norge, og scoret sine første landslagsmål siden EM. Norge vant til slutt 34-21.

Returkampen spilles i Sotra Arena 5. juni kl. 18.55.