Silje Solberg og Andrea Austmo Pedersen gjorde en strålende jobb i det norske målet.

Solid seier i oppkjøringen

Håndballjentene viste gode takter da de slo Sverige med 16 mål i Nadderud Arena.

Møtet med Sverige var en del av oppkjøringen mot VM-kvalifisering denne uken. På fredag spiller Norge og Hviterussland den første av to kamper om VM-deltakelse.

Til tross for en rekke forfall, tok Norge føringen fra start og ledet med åtte mål til pause. Nora Mørk var tilbake fra et langt skadeavbrekk og fikk sin første scoring for landslaget siden 2017. Også Tonje Enkerud og Andrea Austmo Pedersen var tilbake for Håndballjentene, og Pedersen gjorde et godt innhopp bakerst for Norge i sin andre landslagskamp. Hun fulgte opp en solid Silje Solberg og bidro sterkt til at de norske jentene fortsatte å øke ledelsen i andre omgang. Etter 42 minutter hadde Norge scoret dobbelt så mange mål som de svenske jentene og ledet 28-14. Til slutt stod det 36-20 i Norges favør.

Landslagstrener Thorir Hergeirsson var fornøyd med jentenes innsats etter kampen.

– Det var godt gjennomført av gjengen, veldig konsentrert. Vi møter et noe svakere svensk lag enn håpet, så det er en bra konsentrasjonsprøve, sa han til TV2 etter kampen.

Hergeirsson ser positivt på VM-kvalifiseringen som venter mot Hviterussland.

– Vi har gode spillere og vi vet hva vi er gode for når vi har fokus. Samtidig så er det en VM-kvalifiseringskamp som får frem litt nerver og da vet man alltid at det ikke kommer ikke av seg selv. Har vi fokus, gjør det vi er gode på og er disiplinerte, så skal Hviterussland være gode for å slå oss i to kamper, sa han.

Henny Ella Reistad, Veronica Kristiansen, Katrine Lunde og Helene Gigstad Fauske hadde meldt forfall til samlingen og var ikke med i troppen. Heidi Løke og Stine Bredal Oftedal var tatt ut, men stod over dagens kamp på grunn av småskader. De håper å være klare til møtet med Hviterussland  fredag 31. mai kl 18.15. Returkampen spilles 5. juni kl 19 på Sotra. Begge kampene ser du på TV2 og TV2 Sumo.

Privatlandskamp, kvinner
Norge-Sverige 36-20 (18-10)
Nadderud Arena
Tilskuere
Mål Norge: Emilie Hegh Arntzen 6, Vilde Ingstad 5, Marta Tomac 5, Marit Røsberg Jacobsen 3, Ingvild Bakkerud 3, Camilla Herrem 3, Nora Mørk 2, Malin Aune 2, Sanna Solberg 2, Tonje Enkerud 2, Kari Brattset 1, Silje Waade 1, Moa Högdahl 1.
Toppscorer Sverige:  Linn Blohm 4, Anna Lagerquist 4.
Utvisninger: Norge 1x2 minutter, Sverige 2x2 minutter.