Siófok vant EHF Cup kvinner. Foto: Andras Nemeth

Siófok hevet troféet

Ungarske Siófok med trener Tor Odvar Moen og Silje Solberg i mål vant EHF Cup for kvinner lørdag kveld.

Seks norske spillere i danske Esbjerg hadde muligheten etter 21-21 i den første finalen i Danmark forrige helg, men returkampen i Ungarn var det Siófok som hadde grepet om.

Fra en tidlig ledelse med ett og to mål ble det fire til pause, og utover i andre omgang ble det stadig større overtak til Halsen-helten Tor Odvar Moens lag, som nylig også kunne feire 3. plass i serien. Om spillerne virket seierssikre utover i 2. omgang, fikk den tidligere Larvik-treneren minnet dem på at troféet ikke var vunnet riktig enda.

Bent Dahl er også i trenerteamet i den ungarske klubben.

Det så tidlig bra ut for Moens jenter og Silje Solberg kunne etter hvert overlate målvaktsjobben til Denisa-Stefania Dedu. Det endte med seier 26-21 og sammenlagt 47-42.

Estelle Nze Minko ble kampens toppscorer med sju mål. For gjestene scoret Marit Røsberg Jacobsen 5 og Sanna Solberg 2 og var de eneste norske spillerne som scoret i returkampen i EHF Cup-finalen.

Det ble målvakt Silje som vant duellen over tvillingsøster Sanna Solbergs danske klubb, der også Kristine Breistøl, Vilde Ingstad, Marit Malm Frafjord, Marit Røsberg Jacobsen og Rikke Granlund spiller. De skal straks ut i ny finale i det danske mesterskapet, mot Ikast-Herning.

Siófok vant alle sju hjemmekampene i EHF Cup og tok klubbens første tittel i deres fjerde E-cupsesong.