Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20190512-CL-Györ-norske-vinnere.jpg
Fire av fem norske vinnere i Champions League. Foto: NTB scanpix

Nok et Győr-gull

Fem norske landslagsjenter bidro til at ungarske Györ tok sitt tredje strake gull i Champions League.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nok en gang vant Györ Champions League-finalen med minste mulige margin. I år som i fjor og forfjor vant de med ett mål, denne gangen takket være en redning fra Kari Aalvik Grimsbø i det sluttsignalet lød. Dermed kunne den regjerende mesteren juble for sitt tredje strake gull i Champions League. 

Finalen i Budapest åpnet med stor fart og vilje fra begge lag. Rostov-Don var i føringen i store deler av første omgang, men den regjerende mesteren var aldri langt bak. Etter drøye 20 minutter hadde situasjonen snudd, og resten av kampen var det Györ som styrte kampen. Det ble dramatikk til siste sekund i en kamp som var preget av to røde kort, mye videodømming og høy temperatur, og Györ vant knepent med sifrene 25-24.

Dette var den første Champions League-finalen for Veronica Kristiansen og Kari Brattset. Begge de norske landslagsspillerne stod godt i forsvar og Kristiansen bidro til at en av Rostov-Dons viktigste spillere, Anna Vyakhireva, ikke kom til de store sjansene. Kari Aalvik Grimsbø kom inn i målet i første omgang og gjorde en god figur resten av kampen. Fremover på banen viste både Brattset og Stine Bredal Oftedal at de har noe i en Champions League-finale å gjøre. De scoret tre mål hver, og Oftedal skaffet flere straffer for det ungarske laget. Også Nora Mørk, som måtte se fjorårets finale fra tribunen på grunn av skade, fikk et innhopp i løpet av kampen. 

Stine Bredal Oftedal var strålende fornøyd med sitt andre Champions League-trofé:

– For det første så er det litt en lettelse. For det laget vi spiller på, så er det dette som er det store målet og det blir nesten enten suksess eller fiasko i en sånn helg. Det kjenner vi veldig på, så først lettelse og så en enorm glede og en følelse av å lykkes sammen. Den følelsen er det lite som slår, sa hun til Viasat 4 etter kampen. 

FAKTA
EHF Final 4 - finale
Rostov-Don - Györi Audi ETO KC 30-31 (11-15)
Papp László Budapest Sportaréna
12 000 tilskuere
Györs målscorere: Eduarda Idalina Amorim 7, Anita Görbicz 6, Stine Bredal Oftedal 3, Kari Brattset 3, Bernadett Bodi, Veronica Kristiansen 1, Nycke Groot 1, Anne Mette Hansen 1. 
Rostov-Dons toppscorer: Lois Abbingh 7. 
Utvisninger: Rostov-Don 6x2 minutter, Györ 6x2 minutter

Les mer om kvinnenes Champions League

20190512-CL-Györ-norske-vinnere3.jpgFoto: NTB scanpix

20190512-CL-Györ-Grimsbø,-Kari.jpgFoto: NTB scanpix

20190512-CL-Györ-norske-vinnere2.jpgFoto: NTB scanpix

20190512-CL-Györ-norske-vinnere4.jpgFoto: NTB scanpix