Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2016_Isbjørn-på-banemønster_640x360.jpg

Innfrir ikke kravene

Elitelisensnemnda tildeler ikke Larvik Håndballklubb lisens for spill i Eliteserien sesongen 2019/2020.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alle klubber i Eliteserien og 1. divisjon søkte om lisens innen utgangen av april 2019. Larvik HK har i dag fått beskjed om at klubben – ifølge elitelisensnemndas konklusjon – ikke innfrir kravene til spill på øverste nivå. Konsekvensen av et slikt vedtak er at klubben blir plassert i 1. divisjon.

– Klubben imøtekommer ikke kravet til positiv egenkapital pr. 31. desember 2018, og flyttes derfor til 1. divisjon sesongen 2019/2020, og tildeles der lisens i rød kategori, sier leder for elitelisensnemnda, Arne Modahl.

Larvik HK kan be om ny behandling av nemnda i løpet av 14 dager. Hvis denne ender med samme utfall, kan klubben anke til Norges Håndballforbunds appellkomité innen 14 dager etter vedtaket i den fornyede behandlingen er fattet.

Hvis avgjørelsen fortsatt står etter dette, eller klubben før den tid aksepterer avgjørelsen, vil Larvik HK altså bli plassert i 1. divisjon neste sesong.

I forrige uke ble 16 lag tildelt elitelisens. Se hele lista her. Larvik HK er altså den 17. klubben som får svar på sin søknad.

De gjenstående tilfellene blir i utgangspunktet behandlet fortløpende og gjort kjent gjennom én til to hovedtildelinger. Noen klubber kan oppleve at søknaden tar noe lenger tid å få behandlet, uten at det nødvendigvis medfører noen form for dramatikk.

Elitelisensnemnda kommer ikke til å kommentere de enkelte søknadene mens de er under behandling.