Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20190512_Forbundsstyret_640x360web.png
Forbundsstyret 2019-2022: Fra venstre: Erik Langerud (Generalsekretær), Hege W. Johansen (ansattrepresentant), Hanne Hogness (styremedlem), Tonje S. Jelstad (styremedlem), Ingrid Blindheim (2. visepresident), Kåre Geir Lio (president), Bente Aksnes (1. visepresident), Siv Øie Carlsen (styremedlem), Jarl Martin Møller (varamedlem), Øyvind Indrebø (styremedlem), Siv Sødal (styremedlem), Mads Stian Hansen (styremedlem)
Foto: Svein André Svendsen/NHF

Høy kvinneandel

Et klart flertall av personene som ble valgt til forbundsstyreroller på Håndballtinget 2019, er kvinner.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Slik ble det nye styret seende ut etter valget på Håndballtingets avslutningsdag:  

President Kåre Geir Lio, IK Junkeren, Region Nord (Gjenvalg) 
1. visepresident Bente Aksnes, Vollen UL Håndball,  Region Øst (Opprykk) 
2. visepresident Ingrid Blindheim, HK Herulf Moss, Region Øst (Opprykk)
Styremedlem Mads Stian Hansen, Alta IF, Region Nord (Gjenvalg)
Styremedlem Siv Øye Carlsen, Sotra Sportsklubb, Region Vest (Opprykk)
Styremedlem Siv Sødal, Hinna HK, Region SørVest (Ny)
Styremedlem Hanne Hogness, Gjøvik HK, Region Innlandet (Ny)
Styremedlem Øyvind Indrebø, Gloppen HK, Region Vest (Ny)
Styremedlem Tonje S. Jelstad, Vikersund IF, Region Sør (Gjenvalg)
Varamedlem Jarl Martin Møller, Hødd IL, Region Nord (Ny)  

Hvis man ser på de stemmeberettigede styremedlemmene er det her altså seks kvinner og tre menn. At Hege Westby Johansen er fast styrerepresentant på vegne av de ansatte i Norges Håndballforbund, forsterker inntrykket av at norsk håndball gjør sitt for å balansere den overvekten av menn som finnes i mange andre forbundsstyrer i norsk idrett.  

– Det har lenge vært sånn at våre regioner skal nominere både kvinner og menn til verv innen håndballen. Ordningen har ført til at vi i håndballen leter etter gode kandidater på litt andre steder enn de tradisjonelt mannsdominerte, og det er mange aktive kvinner ute i klubbene, sier 1. visepresident i forbundsstyret, Bente Aksnes.

Håndballpresident Kåre Geir Lio leder et forbund som vokser stort, både i økonomi og medlemsmasse. Han ser fram til å samarbeide med det nye styret når deres første ordinære møte skal avholdes i august. 

– Det nye styret har lang håndballerfaring, og har en kompetanse som er veldig bredt sammensatt. Inntrykket jeg sitter med etter tinghelga er at det er flotte personligheter som er valgt inn, og jeg ser fram til samarbeide med dem alle, sier Lio. 

– I vårt styre har vi en flat og likeverdig struktur. Alle har felles ansvar for alt, og vi bidrar der vi nyttiggjør hverandres kompetanse. Kjønn er ikke noe tema, fastslår 1. visepresident Bente Aksnes. 

– Om du er mann eller kvinne, president, visepresident eller styremedlem, så er vi opptatt av kompetanse. Samtidig strekker mangfold og likeverdighet seg utover spørsmålet om kjønn. Det var noe vi snakket mye om på Håndballtinget – å legge til rette for alle i idretten, uavhengig av hvilken person du er eller hvilken bakgrunn du har. Der har vi mye spennende å jobbe med, sier Aksnes.