Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

640_BeachEM 2019 Hotpants.jpeg
Beachjentene fra EM i Larvik i 2009, hvor hotpants var tillatt. Foto: Kai Kjeldsen

Hipsters tillatt igjen!

De siste årene har beachjentene måtte ikle seg truse under internasjonale mesterskap. Nå har IHF snudd!

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 9.mai kom bekreftelsen fra Det Internasjonale Håndballforbundet (IHF) på at det igjen er tillatt å spille i hipster for kvinnene i internasjonale mesterskap. NHF har i lengre tid hvert en forkjemper for at dette skulle reinføres og derfor vært i kontinuerlig dialog med EHF og IHF om dette.

Under de siste mesterskapene har kvinnenes spillerdrakt vært et diskusjonstema, både nasjonalt og internasjonalt. Mens våre mannlige spillere har fått spille i lang singlett og shorts, som i innendørshåndball, har kvinnene måtte ikle seg kort sportstopp og truse.

640_Beachlandslagene2017.jpg
Våre beachlandslag under EM i Kroatia 2017. Foto: TV2/Mathias Skarpaas

Trener for kvinnelandslaget, Eskil Berg Andreassen, sier følgende om reinføringen; "....".
Spillerne på både kvinne- og herrelandslaget vårt i beachhåndball er udelt positive til denne reinføringen. De har i lengre tid ønsket at fokuset skal være på det sportslige man presterer og de resultatene man oppnår - og ikke hvilken bekledning det gjøres i.

Norges Håndballforbund