Første stikk til Elverum

ØIF Arendal tok i mot Elverum i første sluttspillfinale, men det var gjestene som tok med seg poengene.

En strålende ramme ble satt av ØIF Arendal og heltente supportere før herrenes første sluttspillfinale søndag kveld.

Temperaturen var høy allerede dager før kampstart, men også i kampen startet det friskt. Etter bare drøye to minutters spill kom kampens første utvisning - til ØIF Arendals Eirik Heia Pedersen. Det ble imidlertid med den ene til Arendals forsvarskjempe - mens på motstatt banehalvdel fikk Tine Poklar Elverums eneste utvisning gjennom kampen noe senere.

Det begynte svært jevnt i Sør Arena, og lagene fulgte hverandre tett de første ti minuttene. Så giret Elverum opp ett hakk, og gikk fra 5-5 til 7-10, før det til pause sto 11-15 i Elverums favør. Da hadde blant annet Elverums to kantspillere fått tre scoringer hver.
Andre omgangs første scoring kom etter et drøyt minutt, da Elverums Alexander Westby scoret på 7-meter.
ØIF Arendal kjempet hardt, men kom seg aldri nærmere enn 3 mål i andre omgang. Til tross for en såkalt «hjemmebanefordel» måtte altså sørlendingene se seg slått av Elverum, som nå leder 1-0 i kamper.
ØIFs trener Marinko Kurtovic innrømmet etter kampslutt at de i dag hadde møtt et bedre lag.
- Jeg syns Elverum er hakket bedre enn oss på det meste i dag, men det gjenstår fire kamper, og vi har mange muligheter til å snu dette! sa han til TV2.

Sluttspillfinalene for herrer spilles best av fem kamper, og neste finale spilles i Terningen Arena på Elverum onsdag 15. mai. Den kampen kan du se i hallen, eller på TV2 Sport2 eller på TV2 Sumo.