Vipers med bronsemedaljene. Foto: Terje Refsnes

Bronse til Vipers!

Vipers slo Metz med ett mål i en svært spennende bronsefinale og tok tredjeplassen i Champions League.

Det er Vipers' beste resultat i Champions League noensinne. Jentene fra Kristiansand fikk et tøft møte med EHF Final4 i semifinalen mot Györ, og viste seg fra en bedre side i bronsefinalen. Kampen var jevnspilt fra start til slutt og ble en thriller av de sjeldne.

Med effektivt forsvarsspill og noen enkle scoringer i ankomstspillet, tok Vipers raskt ledelsen 4-1. Det tok likevel ikke lang tid før Metz hadde hentet inn ledelsen og de utlignet til 6-6 etter drøye 12 minutter. Resten av kampen var det maks tre mål som skilte de to lagene. Metz var i føringen store deler av kampen, men Vipers var bare målet bak og tok ledelsen på stillingen 30-29 med et drøyt minutt igjen å spille. Metz klarte ikke å utligne og med nok en scoring fra straffemerket, sikret Linn Jørum Sulland seieren og tredjeplassen for Vipers. Sulland scoret ti mål og ble dermed  toppscorer i årets Champions League.

– Dette var stort. Det var så lagseier som du får det, og den innsatsen hele gjengen legger ned er jeg utrolig stolt av, sa Sulland til Viasat 4 etter kampen.

Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad var også godt fornøyd med lagprestasjonen i bronsefinalen.

– For oss er bronsemedalje en stor seier. Det er klart denne kampen blir litt spesiell fordi Katrine går ut antagelig med en alvorlig skade og det er veldig kjipt, men vi er veldig glad for bronse og at vi har en gjeng som kjemper og sloss hele veien, sa han.

Katrine Lunde ble båret ut av hallen 14 minutter inn i første omgang med store smerter i kneet. Eline Fagerheim kom inn i målet og stod en god kamp for de rosa.

– Jeg har ligget syk i flere dager på hotellet med feber, så jeg har ikke hatt den riktige oppladningen, men jeg har hele tiden visst at håndball er sånn at jeg plutselig må spille. Når hun da ble skadet, så tenkte jeg at vi må gjøre dette for hennes del, sa Fagerheim til TV-kanalen.

Finalen i Champions League går heller ikke uten norske innslag. Stine Bredal Oftedal, Veronica Kristiansen, Kari Aalvik Grimsbø og Nora Mørk skal spille når Györ møter Rostov-Don kl 18.00.