Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

GAUPE: Maskoten for det kommende håndball-EM - eller EHF EURO 2020 om du vil - heter Winni.
GAUPE: Maskoten for det kommende håndball-EM - eller EHF EURO 2020 om du vil - heter Winni.

250 dager igjen

Lørdag er det 250 dager til EURO 2020 i Trondheim. Men allerede neste måned kan Håndballgutta vinne et trofé.

EHF EURO 2020 i januar blir det første EHF-mesterskapet hvor 24 land ønskes velkommen til sluttspill i tre arrangørland: Sverige, Østerrike og Norge.

I tillegg til disse tre nasjonene er Tyskland, Kroatia og Slovenia klare som deltakere, siden de i april sikret seg EM-billetter allerede etter runde fire av kvalifiseringen. De resterende nasjonene blir klare midt i juni, når de to siste kvalifiseringsrundene avvikles.

250 dager til festen
I morgen, lørdag 4. mai, er det 250 dager til europamesterskapet kastes i gang. Norge spiller sine tre innledende kamper i gruppe C i Trondheim. I samme by spilles gruppe D, hvor Tyskland allerede er plassert. De seks kampdagene for disse to gruppene starter 9. og varer til 14. januar, og avvikles i Nye Nidarøhallen.

De øvrige gruppespillsbyene er Graz (gruppe A) og Wien (gruppe B) i Østerrike, samt Malmö (gruppe E) og Göteborg (gruppe F) i Sverige.

Kroatia skal spille sine tre første kamper i Graz, mens Sverige kan oppleves i Göteborg og Østerrike i Wien. Danmark vil ta plass i Malmö hvis/når de kommer igjennom kvalifiseringsnåløyet.

Alle andre 17 nasjoner vil bli fordelt på de seks gruppene når turneringen trekkes i Wien 28. juni 2019.

Etter innledende grupper venter hovedrundene i Malmö og Wien, mens finalehelga arrangeres i Tele2 Arena i Stockholm.

Kan vinne trofé
Før Christian Berge og hans menn får sjansen til nok en gang å kjempe om mesterskapsmedaljer, kan de plukke med seg et trofé allerede om en drøy måned.

Idet to kamper gjenstår av EHF EURO Cup – turneringen som består av de tre vertsnasjonene for EURO 2020, altså Norge, Sverige og Østerrike, pluss tittelforsvarer Spania – står Norge med tre seirer og seks poeng. Den samme beholdningen har Spania.

Norges neste kamp er borte mot Østerrike i Klagenfurt 13. juni, før alt koker ned til en ren gruppefinale når Norge tar imot Spania i Bodø to dager senere.

Billetter til Norge-Spania i Bodø Spektrum fås kjøpt her, og hvis du ennå ikke har sikret deg billetter til EHF EURO 2020 i Trondheim, ligger dine muligheter her.