Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20190309-Vipers-Györ-CL.jpg
Henny Reistad ble kåret til banens beste for Vipers i dagens kvartfinale. Også Gyør, med flere norske spillere, er videre til Final 4.

Vipers til Final 4!

Vipers er videre til Final 4 for første gang etter nok en seier over Buducnost i kvartfinalen av Champions League.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med femmålsseieren på bortebane i Montenegro, hadde Vipers et flott utgangspunkt før returkampen og siste del av kvartfinalen mot Buducnost i Champions League. På hjemmebane feiet de over motstanderen og vant overbevisende 25-18. 

Jentene fra Kristiansand fortsatte å spille det gode forsvarsspillet de viste i første kvartfinale, og gikk umiddelbart opp i en ledelse de beholdt hele kampen. Etter drøye 22 minutter ledet Vipers med fem mål på stillingen 10-5. Første omgang var preget av dårlig uttelling, men godt forsvarsspill og Katrine Lunde i mål sikret at Vipers gikk til pause med ledelse på stillingen 11-7.

Etter pause var det ingen tvil om hvilket lag som skulle til Final 4. Vipers fortsatte å øke ledelsen, og Buducnost slet både offensivt og defensivt. Dermed endte kampen med en solid 25-18-seier til Vipers. Det gir sammenlagtsifrene 49-37 og betyr at Vipers er videre til Final 4 for første gang i historien i deres andre sesong i Champions League.

– Det er fantastisk gøy. Vi gikk videre så vidt det var i det første gruppespillet og hovedrunden gikk bra. Det er en drøm å komme videre til Final 4 og jeg synes faktisk vi har noe der å gjøre. Det blir spennende, sa Ole Gustav Gjekstad til Viasat 4 etter kampen. 

Planen for semifinalen har han ikke klar enda, men målsetningen er satt: 

- Det første målet er å ta seg til en finale. Det må det være.  

Videre til Final 4 er også Györ og Rostov Don. Kampen om den siste plassen avgjøres senere i kveld når Metz møter CSM Bucuresti. Semifinalene i Champions League spilles 12. mai.

FAKTA
Champions League kvinner - kvartfinale
Vipers Kristiansand - Buducnost 25-18 (11-7)
Aquarama
Vipers' målscorere: Linn Jørum Sulland 6, Jeanett Kristiansen 4, Henny Ella Reistad 4, Emilie Hegh Arntzen 3, Malin Aune 2, Silje Waade 2, Marta Tomac 2, Mathilde Kristensen 1, Hanna Yttereng 1. 
Buducnosts toppscorer: Itana Grbic 5.
Utvisninger: Vipers 2x2 minutter, Buducnost 6x2 minutter

Les mer om kvinnenes Champions League